Šimtametė tikėjosi sulaukti garbaus jubiliejaus

simtameteSpalio 15-ąją savo garbų 100 metų jubiliejų sutiko Lukšių seniūnijoje Plynių kaime gyvenanti Marcelė Lažauninkienė. Nors pati senolė jau nevaikšto, bet, kaip pasakojo jubiliatės dukra, atvykstančių svečių labai laukė.

Nuotr. Šimtametė M. Lažauninkienė prisipažino, kad sulaukti tokio būrio sveikintojų nesitikėjo.

M. Lažauninkienė yra kilusi iš septynių vaikų šeimos, tačiau gyva likusi tik ji viena. Gimė, augo ir visą laiką gyveno Lukšių seniūnijoje. Ištekėjo būdama 25-erių. Tačiau jos bendraamžis sutuoktinis Pranas šį pasaulį paliko prieš 31 metus. Kaip pasakojo jubiliatės dukra Stasė, taip gražiai, kaip gyveno jos tėvai, dabar turbūt išvis nėra gyvenančių ir sutariančių. „Niekad negirdėjome, kad pyktųsi, nesutartų ar įžeidinėtų. Labai vienas kitą mylėjo ir visada labai gražiai sutarė“, - prisiminimais dalijosi Marcelės dukra. Pati jubiliatė užaugino keturis vaikus: Stasę, Albiną, Gražiną ir Ireną, sulaukė devynių anūkų ir 12 proanūkių. Vienintelė Stasė su sūnaus šeima gyvena kartu su mama, o kiti šeimas sukūrę didesniuosiuose Lietuvos miestuose.

Būdama jaunesnė, M. Lažauninkienė dirbo pas ūkininkus, vėliau kolūkiuose. Laisvu laiku ji giedodavo chore, labai mėgo austi, megzti. Netgi svečius sutiko apauta pačios megztomis ir raštais margintomis vilnonėmis kojinėmis. Dukra Stasė pasakojo, kad ir dabar senolė labai nori bendrauti, nenori likti viena. „Jeigu ji man sako poteriauti, tai taip ir darau, jei prašo nežiūrėti televizoriaus, atsisakau ir jo. Darau tai, ko ji nori. Kaip galima atsakyti tokio amžiaus žmogui“, - apie mamos priežiūrą kalbėjo dukra.
 
Gražiai atrodanti šimtametė pati jau nevaikšto, nesikelia iš lovos. Jau 40 metų serga įvairiomis širdies ligomis, o pavasarį patirtas insultas dar labiau pablogino sveikatą. Tačiau, kaip pasakojo giminaitės, sulaukti garbaus šimtmečio sakė tikėjusis. „Kažkada paklausė, kiek dar iki to jubiliejaus liko. Pasakėme, kad du ar trys metai, tai ji sakė, kad tikrai sulauks“, - apie jubiliatės nusiteikimą pasakojo giminaitės.

Jubiliatė garbaus šimtmečio proga sulaukė didžiulio būrio sveikintojų, kurių, kaip pati pripažino, tiek daug nesitikėjo. Geriausios kloties linkėjo bei šilčiausius sveikinimus jai skyrė rajono meras Juozas Bertašius, Seimo narys Mindaugas Bastys, Socialinės paramos skyriaus vardu – specialistė Lina Vinkšnaitienė, Šakių „Sodros“ direktorės pavaduotoja išmokoms Vida Sadauskienė, Lukšių  bendruomenės nariai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.