Ilguvoje to dar nebuvo!

4X4Gintarė MARTINAITIENĖ

To, kas praėjusį šeštadienį vyko Ilguvos socialinės globos namuose, kaip pripažino įstaigos direktorius Sigitas Jankauskas, dar nebuvo. Įstaigos gyventojai sulaukė ne tik netikėtos labdaros, bet ir ant laužo kepamo šerno, verdamos žuvienės, pasivažinėjimo ,,džipais” ir kitų atrakcijų. Ne vienas globotinis stebėjosi, kas akciją surengusiems vyrams sumokėjo, kad jie tokie draugiški ir geri. Tačiau jiems nemokėjo niekas, nes gerumas tiesiog neįkainojamas.

Nuotr. Klubo nariai gyventojams parengė daugybę atrakcijų, kartu skuto bulves, morkas, virė žuvienę, kepė šerną.

Auto sporto klubo „4x4 Šakiai“ vadovybei vieno iš valdybos narių susirinkimo metu kilo mintis suorganizuoti ką nors gražaus ir gero, nes, kaip teigė klubo vadovas Arūnas Švelnys, iki šiol labdaringų darbų nelabai ir buvo atlikę. Klubui priklausantys vyrai dažniausiai po dumblynus ir purvynus malasi, linksmai leidžia savo laisvalaikį. Tad klubo nariai padirbėjo iš peties ir surengė gerumo dieną Ilguvos socialinės globos namuose, kuriuose gyvena 75 įvairią negalią turintys žmonės.
 
Įstaigos vadovas S. Jankauskauskas ir jo žmona, globos namų socialinė darbuotoja Laima Jankauskienė teigė negalintys patikėti tuo, kas vyksta. „To Ilguvoje tikrai nebuvo. Tiek uniformuotų ir gražių vyrų, tiek daug džipų vienoje vietoje! Be to klubo nariai pažadėjo, jog šventė taps tradicine“, - džiaugėsi S. Jankauskas. Jis pasakojo, kad anksčiau sulaukdavo labdaros iš užsienio, tačiau dabar šiuo atžvilgiu globos namai pamiršti. Auto sporto klubo „4x4 Šakiai“ vadovas A. Švelnys taip pat kalbėjo, kad Ilguva gana pamirštas kraštas, todėl tai buvo viena iš priežasčių, kodėl jie nusprendė paremti šią įstaigą. „Manome, kad vaikams ir taip gana nemažai dėmesio skiriama, o seneliai, neįgalūs žmonės, ypač šios įstaigos globotiniai, gana pamiršti“, - motyvus dėstė A. Švelnys.

Šakių visureigių klubas „4x4 Šakiai“ surinko daug drabužių, kuriais ypač džiaugėsi globos namų gyventojai. Drabužius rinko ne tik klubo nariai ir jų artimieji, bet prisidėjo ir Šakių „Aukuro‘ pagrindinės mokyklos, kurios direktorius Rolandas Kučiauskas yra klubo narys, mokytojai, Audronės Varankevičienės įmonė, prekiaujanti dėvėtais drabužiais. S. Jankauskas sakė, kad dar ir praėjus kelioms dienoms po šventės auklėtiniai gyveno patirtais įspūdžiais, rinkosi ir matavosi drabužius. „Ne vienas po šventės priėjo ir dėkojo, kad buvo proga patirti tai, ko daugelis nebuvo patyrę per visą savo gyvenimą“, - teigė globos narių direktorius. Tuo labiau, kad ne tik labdarą klubo nariai padovanojo globos namų gyventojams.

„4x4 Šakiai“ vyrai visą šeštadienio dieną leido kartu su ten gyvenančiais žmonėmis. Jie kartu ruošė žuvienę, skuto bulves ir morkas. O kur dar didžiulio dėmesio sulaukęs ant iešmo kepamas šernas! Dviejų šernų skerdenas padovanojo Baltkojų būrelis ir privataus medžiotojų būrelio „Ragas“, vadovaujamo Prano Dailidės, nariai. Norinčius globos namų gyventojus klubiečiai vėžino ,,džipais”, buvę parengę atrakcijų, žaidė smiginį, kitus žaidimus. Globos namų gyventojas Vidmantas vis negalėjo patikėti, kad tikrai galės pasivėžinti ,,džipu”. „Jūs tikrai mane pavėžinsit? Žinokit niekad aš juo dar nevažiavau ir labai noriu“, - nenustygdamas vietoje kalbėjo įstaigoje gyvenantis vyriškis. Pasibaigus atrakcijoms, aktyviausi ir geriausiai rungtyse pasirodę ilguviečiai buvo apdovanoti Padėkos raštais.

Ne kartą teko išgirsti ir ten gyvenančiųjų klausimą, kas sumokėjo Auto sporto „4x4 Šakiai“ klubui, kad jie su globos namuose gyvenančiais žmonėmis yra tokie draugiški ir geri. Ilguviečiai negalėjo patikėti, kad atvykę svečiai savo noru bendrauja, vaišina, leidžia laiką. Į pavakarę atvykusi Liepalotų kaimo kapela dar labiau išjudino susirinkusiuosius. Visi dainavo, kartu šoko, o šventės akcentu tapo renginio pabaigoje į orą išleisti fejerverkai. „Tikrai tikimės, kad tai nebus tik tušti pažadai ir tokie susitikimai, kaip ir žadėjo vyrai, taps tradicija“, - teigė Ilguvos socialinės globos namų direktorius. L. Jankauskienė taip pat kalbėjo, kad visureigių klubo nariai pribloškė ne tik parodytu gerumu, bet ir išradingumu. Globos namų direktorius tiek administracijos, tiek darbuotojų ir gyventojų vardu nuoširdžiai dėkojo Šakių visureigių klubui „4x4“ už labdaringą renginį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.