Kelininkai stengsis, kad neišvažiuojamų kelių nebūtų

pauliukeviciusGintarė MARTINAITIENĖ

Lapkričio 25 dieną vykusiame seniūnų pasitarime Marijampolės regiono kelių Šakių tarnybos vadovas Antanas Pauliukevičius ir Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis kalbėjo apie darbus bei situaciją keliuose artėjant žiemai. Tačiau optimistiškumu jų kalbos bei prognozės artėjant žiemai, nedvelkė, kadangi žiemą sinoptikai pranašauja ne pačią palankiausią kelininkams.

Nuotr. Šakių kelių tarnybos vadovas A. Pauliukevičius teigė, kad nors finansinė situacija nėra geresnė nei praėjusiais metais, pagal galimybes bus stengiamasi, kad neišvažiuojamų ar sunkiai išvažiuojamų kelių būtų kuo mažiau.

Lėšų ne daugiau

Šakių kelių tarnybos vadovas A. Pauliukevičius susirinkusiems seniūnams kalbėjo, kad nors situacija ir nėra labai lengva, tačiau, užklupus žiemai, tarnyba yra pasirengusi pradėti darbus nors ir šiandien. Visgi neramina kiti dalykai. Pinigų kelių priežiūrai skirta tiek pat, kiek pernai, tačiau per tą laiką gerokai pabrango smėlio – druskos mišinys, druska. Neatnaujinta ir technika, tačiau reikalui esant, jei bus matoma, kad žiemą nebus įmanoma išsiversti su turima technika, kaip kalbėjo A. Pauliukevičius, bus bendradarbiaujama su ūkininkais ir prašoma jų pagalbos. Šakių kelių tarnyba žiemos darbams turi keturis autogreiderius, septynis druskos arba smėlio – druskos mišinio barstytuvus, penkis galingus traktorius pusnims nuo kelių valyti.
 
Priežiūra priklauso nuo kelio intensyvumo

A. Pauliukevičiaus vadovaujama Šakių kelių tarnyba aptarnauja apie 526 kilometrus rajone esančių kelių, iš jų 124 km krašto keliai, 401 km rajoniniai keliai. Žvyrkeliai sudaro apie 214 km, o asfaltuota danga - 187 km. Įstaigos vadovas aiškino, kad kelių priežiūra priklauso nuo eismo intensyvumo. Pagal reikalavimus, kad kelias būtų prižiūrimas nuolat, juo turi pravažiuoti 1 tūkst. automobilių per parą. „Jei kartelė būtų nuleista žemiau ir reikalaujama, kad keliu pravažiuotų tik 700 automobilių, nuolat valomų kelių rajone būtų daug daugiau, tačiau tuomet turėtų būtų padidintas ir finansavimas“, - teigė A. Pauliukevičius.

Gali nevalyti kelias paras

Nuolat bus prižiūrimi šie rajoniniai keliai: Pajotijai – Gelgaudiškis, Šakiai – Bridžiai (Griškabūdžio link), Šakiai – Slavikai, Šakiai – Matuliai, Šakiai – Prūseliai ir dar kelios kelių atkarpos. Didesnį dėmesį, kaip ir kasmet, žadama skirti pavojingiems kelių ruožams – ypač panemunių įkalnėms. Kitus kelius Šakių kelių tarnybos vadovas žadėjo prižiūrėti pagal išgales. Įdomu tai, kaip pasakojo A. Pauliukevičius, kad pagal reikalavimus rajono keliai ekstremaliomis sąlygomis galėtų būti nevalomi iki 20 cm sniego sluoksnio, o regioninės reikšmės – iki 10 cm. „Tačiau net nesulaukus tokio sniego sluoksnio pasipila skambučiai, kad nevalomas kelias. Tad ką jau kalbėti apie tai, kad nesvarbios reikšmės kelias galėtų būti nevalomas net porą parų“, - kalbėjo viršininkas. Į seniūnų klausimą, kaip bus su keliais gyvenvietėse, A. Pauliukevičius atsakė, kad jie nebus valomi. „Žinoma, aš suprantu ir jus, bet kaip mus supras žmonės, kai, iki tam tikros vietos bus valoma, o toliau jau ne“, - nuogąstavo Šakių seniūnas Alfonsas Jakas.

Bet kuriuo atveju, tik laikas parodys, kokia bus žiema. A. Pauliukevičius ir K. Kuncaitis kalbėjo, kad pagal galimybes bus stengiamasi daryti viską, kas įmanoma, kad neišvažiuojamų ar sunkiai išvažiuojamų kelių būtų kuo mažiau.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.