Vilkaviškio bendruomenėse „verda“ aktyvus gyvenimas

Lapkričio 30 dieną  mūsų rajono bendruomenių lyderiai apsilankė šešiuose Vilkaviškio krašto bendruomenių centruose. Labiausiai nudžiugino Lakštučių bendruomenės centro aktyvo energingumas, entuziazmas ir noras dirbti su jaunimu, kuris savanoriškai ir labai nuoširdžiai gražina savo kaimą, jį puoselėja ir saugo.  Geisteriškių, Gražiškių, Čyčkų, Virbalio, Gudkaimio bendruomenės gyvena panašiomis nuotaikomis. Gudkaimio gyventojai gali pasigirti, kad turi savo privačius bendruomenės namus, kuriuose nuolat „verda“ aktyvus gyvenimas, užtenka vietos ir šarvojimo, ir pasilinksminimo salėms, ir pirčiai. O „Virvalio vartai“ – pirmoji bendruomenė Vilkaviškio rajone, kuri pagal Leader programą laimėjo paramą, skirtą amatų puoselėjimui. Gražiškių kaimo bendruomenė garsėja visoje Lietuvoje, kaip biokuro naudojimo populiarintoja, ir augina tam skirtus greitai augančius gluosninius žilvičius.

Šakiečius priėmė ir visur lydėjo Vilkaviškio krašto vietos veiklos grupės  pirmininkė Lina Kružinauskienė. Ji  vadovauja ir šio rajono kaimo bendruomenių centrų asociacijai. Kartu su jai talkinusiomis moterimis L.Kružinauskienė trumpai pristatė rajono veiklą tiek bendruomeninėje veikloje, tiek įgyvendinant Vilkaviškio krašto vietos plėtros strategiją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.