Apie planus, numatytus įgyvendinti buvusioje mokykloje, nutylima

liepalotaiJau daugiau nei metai laiko buvusi Liepalotų mokykla priklauso Lukšių seniūnijai. Šiandien galima išgirsti pastebėjimų, kad taip aršiai seniūnijos iškovotas pastatas, stūkso be jokios veiklos.

Nuotr. Praėjo daugiau nei metai laiko, kai Liepalotų mokykla atiteko Lukšių seniūnijai.

Nėra veiklos

Gruodžio 21 dieną Regioninės plėtros komiteto posėdyje dalyvavusieji tarybos nariai prisiminė buvusios Liepalotų mokyklos pastatą, kuris 2009 metais tarybos sprendimu buvo perduotas Lukšių seniūnijai. Tarybos nariai išreiškė susirūpinimą, kad seniūnijai valdyti perduotame pastate nevyksta taip garsiai žadėtoji aktyvi veikla.

Priminsime, jog dėl buvusios Liepalotų mokyklos pastato praėjusių metų vasaros pradžioje miestelyje virė didelės aitros. Kaip žinia, į mokyklos pastato likimo sprendimą įsitraukė meras Juozas Bertašius, Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Tuomet seniūnas V. Cikana siekė, kad jo paties iniciatyva pastatyta mokykla, atitektų seniūnijai. Tuo tarpu meras tokiai minčiai prieštaravo. Jis teigė, jog toks sprendimas nėra teisingas, nes tada savivaldybei pastatą teks išlaikyti savo lėšomis, kurių ir taip yra ne per daugiausiai. Tačiau Lukšių seniūnas vis tiek laikėsi savo nuomonės, kad pastatas būtų neperduotas ir atitektų seniūnijai. Tokiai minčiai pritarė ir vietos gyventojai, kurie savo parašais pareiškė norą, kad pastatas atitektų seniūnijai.   
 
Planų neatskleidžia

Nuo to momento, kai mokykla atiteko seniūnijai, praėjo daugiau nei metai laiko. Apie tai, ar pastatas reikalingas Lukšių seniūnijai bei Liepalotų gyventojams, teiravomės seniūno V. Cikanos.

Tačiau seniūnas ir šiandien kategoriškai teigia, kad pastatas, kuriame veikė mokykla, seniūnijai - labai reikalingas. Pastate įdiegtas internetas, kuriuo kiek reikia naudojasi čia besilankantys žmonės. „Ten ir jaunimas renkasi. Dabar rinkimai artėja, reikės paruošti vietas. Turime didelių planų, bet jų atskleisti nesu linkęs, nes paskui nesiseka. Todėl nenoriu labai viešyti. Darysim ir padarysim tykiai, ramiai“, - teigė seniūnas.

Seniūnijai atiduodant minėtąjį pastatą labiausiai buvo baimintasi dėl jo išlaikymo šaltuoju metų laiku. „Į mokyklą važiuoju vakarais kurti. Savaitgaliais kuria viešuosius darbus dirbantys žmonės. Bibliotekininkė ir seniūnijos vyrai pastatą pakuria. Žinote, paleisti pastatą nelogiška, juk nepasistatysi“ – teigė V. Cikana. Anot seniūno, pastatui labiausiai reikia pinigų, be kurių ne labai daug ką galima padaryti. Mąstoma, jog buvusios mokyklos klasėse būtų galima įrengti sporto klubą.

Paklaustas apie tai, ar seniūnijai ne našta išlaikyti šį pastatą, seniūnas komentavo: „Ne, ne našta. Man dirbti žmonėms ne našta jau daug metų. Tai kur dabar tą biblioteką dėti? Mes džiaugiamės, kad 1994 metais iš apleisto darželio pastatėme mokyklėlę. Jeigu ne ta kvaila sistema, tai vaikai ir būtų ėję į mokyklėlę, o mokytojai būtų dirbę. O dabar vaikai stovi miškuose, laukia autobusiukų, kol juos nuveš. Užsienyje tokias mažas mokyklas išlaiko, kad vaikui kuo mažiau streso būtų“, - kalbėjo seniūnas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.