Taryba šiais metais posėdžiavo paskutinį kartą

seniunaiciaiGruodžio 23 dieną rajono taryba rinkosi į paskutinį šiais metais tarybos posėdį, kurio metu ne tik pritarta visiems sprendimų projektams, bet ir pagerbti asmenines šventes šventę politikai, seniūnaičiams įteikti pažymėjimai.

Nuotr. Tarybos posėdžio metu buvo įteikti pažymėjimai seniūnaičiams.

Pirmiausiai tarybos posėdyje buvo įteikti pažymėjimai seniūnaičiams, kurių Šakių rajone išrinkta net 77. Pažymėjimai suteikia teisę atlikti jiems patikėtas seniūnų pagalbininkų pareigas. Nors įstatymui dėl seniūnijų suskirstymo į seniūnaitijas Šakių rajonas pakluso ne iš karto, visgi jau praėjo beveik metai, kaip buvo išrinktas pirmasis seniūnaitis. Kiek realios naudos šie žmonės teikia seniūnijoms, sunku pasakyti, nes tai, kaip ne kartą akcentavo ir patys valdininkai, nemažai priklauso ir nuo pačios seniūnijos vidaus tvarkos, susiklausymo, darbo.

Kaip jau įprasta, tarybos posėdyje pagerbti asmenines šventes šventę tarybos nariai. Šį kartą gėlės buvo įteiktos trisdešimtmetį atšventusiam jauniausiam tarybos nariui Mindaugui Valaičiui ir didžiausią darbo patirtį taryboje turinčiam politikui Zigmui Povilaičiui.
 
Paskutiniajame šiais metais tarybos posėdyje iš 25 tarybos narių nedalyvavo vienintelis Algirdas Zokaitis. Likusieji, nors šiek tiek strigo kompiuterinė įranga, dirbo gana vieningai. Tiesa, kaip jau ankstesniajame laikraščio „Draugas“ numeryje buvo rašyta, bene daugiausiai diskusijų kilo dėl pritarimo Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčios įgyvendinamam projektui. Tačiau ir jam buvo pritarta. Iš viso darbotvarkėje buvo numatyti 47 sprendimo projektai, be to dar įtraukti keturi papildomi klausimai, kurie buvo apsvarstyti komitetuose ir taryboje jiems buvo pritarta.

Kaip informavo tarybos sekretorė Rima Rauktienė, vykusį tarybos posėdį visi norintieji galėjo pirmą kartą stebėti internetu tiesiogiai. „Tokia yra Vyriausybės nuostata ir mes ją privalome vykdyti. Tad ir šiandien, ir ateityje žmonės galės matyti, kaip kuriuo klausimu balsuoja kiekvienas tarybos narys“, - teigė R. Rauktienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.