Žinomiausiųjų rajono kiškučių sveikinimai gyventojams

triusisPer pusnis, per sniegą atšuoliuoja kiškis ir atneša naujieną, jog Naujieji beldžias į duris. Tad tradiciškai pažvelkime į artėjančius metus per horoskopų prizmę. Kokiomis nuotaikomis šiuos metus pasitinka mūsų rajono žinomesni žmonės, gimę Kiškio metais, bei ką jie linki Jums, mieli skaitytojai.

Jau po keliolikos valandų laikrodis muš dvylika dūžių, liudijančių apie atėjusius Naujuosius metus. Tad palikime senuosius Tigro metus su visomis negandomis ir pasitikime į kiekvieno namus linksmai atstriksinčius švelniakailio Kiškio metus, nes pagal kinų horoskopą  2011- ieji priklausys kiškiui. Kiškis žinomas kaip bailumo, taikumo, geros klausos simbolis. Tikima, jog šis Zodiako ženklas laikomas laimingiausiu. Kinams visuomet būna didelis džiaugsmas, kai šeimoje gimsta Kiškis. Kiškiai – ypač mieli, jautrūs, švelnūs bei ištikimi, žmonės. Visuomet jie esti vietoje, kada tik beprireiktų. Jie žino, kaip susidoroti su problemomis, duoda ne tik gerų patarimų, bet mielai suteikia ir praktinę pagalbą. Kiškiai labiau linkę pasikliauti patys savimi, be to, esti baikštūs ir nenori pasitikėti kitais. Jų gyvenimas dažniausiai būna sėkmingas bei lydimas laimės.
 
Nemažai žymesnių kiškių gyvena ir Šakių rajone. Jie Naujųjų metų išvakarėse šilčiausius linkėjimus siunčia Jums.

kupstaitisSugebėti išklausyti ir girdėti
VĮ „Šakių miškų urėdija“ urėdo pavaduotojas Romas Juozas Kupstaitis gimęs Kiškio metais. R. J. Kupstaičio įsitikinimu, horoskopai yra gan įdomus dalykas. Jis sako, jog galima kažkiek tikėti tik tais horoskopais, kurie yra kuriami asmeniškai konkrečiam žmogui. Miškininkas nenoriai sau priskiria kiškiui būdingus charakterio bruožus. „Dar reikėtų gerai paanalizuoti, ar aš iš tiesų gimęs Kiškio metais, nes mano gimtadienis yra sausio 1 dieną. Manau, kad daugiau savybių atsinešiau iš 1950 - Tigro metų“, - teigė pašnekovas. Tačiau jis pabrėžia, jog jam artimiausias - atsargumo bruožas, kurį turi kiškis.
Naujuosius metus R. Kupstaitis pasitinka tikrai su pakilia nuotaika dėl šių priežasčių: „Šių metų spalio 29 dieną vykusiame 11- ajame Lietuvos miškininkų sąjungos suvažiavime man buvo suteiktas LMS nusipelniusio miškininko Garbė vardas. Tai viso mano prasmingo gyvenimo, miškininko darbo, visuomenininko  40 metų įvertinimas“. Miškininkas džiaugiasi ir tuo, kad Lietuvos valstybiniai miškai, kurie, anot miškininko, yra gamtos dovana, vis dar atsilaikanti ir liekanti dorų, miškui atsidavusių, jį suprantančių  žmonių rankose. Mat mišką privatizuoti yra daug norinčiųjų. „Džiaugiuosi turėdamas ir supratingą šeimą. Džiaugiuosi gražiomis vaikų  šeimomis bei jų darbiniais  pasiekimais. 2010 metai buvo tikrai neblogi“,- atviravo R. J. Kupstaitis.

Džiaugdamasis sėkmingai besiklostančiu gyvenimu, R. J. Kupstaitis tikisi, jog 2011-ais  metais pagerės žmonių gyvenimas, mažės pasaulinė krizė. „Gal atsiras galimybių ir supras mūsų aukščiausiojo lygio vadovai, parlamentarai, kad tik darbo vietos, kylantis pragyvenimo lygis gali išlaikyti šalies žmones Lietuvoje. Stiprybės, susiklausymo, supratimo, sugebėti išklausyti ir girdėti, ką kitas žmogus nori pasakyti, to visiems ir linkiu“.

barancovieneVilties ir tikėjimo
Apie tai, ar tiki horoskopais, Lekėčių vidurinės mokyklos fizikos mokytoja metodininkė Nijolė Barancovienė atsakė taip: „Dėstau astronomiją, todėl  žinau, kad Saulės buvimo laikas atitinkamame žvaigždyne per daugelį metų  pakito. Taigi, girdime ir skaitome kitiems skirtus horoskopus. Bet vis viena kartais būna įdomu pasiklausyti, ypač, jei žadama kas nors gero“,- teigė linksmai nusiteikusi mokytoja.
Gimusi Kiškio metais N. Barancovienė tikina, kad pats panašiausias jos charakterio bruožas į kiškį yra baimė.  „Baimė, nes mėgstu susidoroti su kilusiomis problemomis pati, pasikliauju tik savimi ir bijau pasitikėti kitais“,- atviravo ji. Mokytoja tikino, jog jai artimiausi atsargumo, ištikimybės bruožai, kurie yra būdingi kiškiui. „Būna, kad vienu metu dirbu keletą darbų. Kaip kiškis šoku šen, šoku ten, o tai kartais baigiasi liūdnai“,- pasakojo N. Barancovienė.  

Na, o Naujuosius metus N. Barancovienė sutiks tikrai linksmai, su legendine grupe “Smokie in symphony”. „Tikiu, kad nuotaika bus puiki“,- teigė ji. Iš artėjančių Naujųjų metų mūsų kraštietė tikisi ramių, malonių pokyčių. Rajono gyventojams ji linki didelės ir nepakartojamos, kaip pats žmogus, laimės. „Tegul džiugina kiekvienas darbas, telydi geriausia sveikata. Vilties, tikėjimo ateinančiais metais“,- Jums linki fizikos mokytoja N. Barancovienė.

abraitisLinki tikėjimo
Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos vokiečių kalbos mokytojas ekspertas Algis Abraitis taip pat gimęs Kiškio metais. Paklaustas, ar tiki horoskopais, mokytojas atsakė: „Pasakyti, kad tikiu horoskopais, tvirtai negalėčiau. Nesu jų nuolatinis skaitytojas ir jais nesivadovauju, bet retkarčiais paskaitau“.

Savo charakterio bruožus, panašius į kiškio, mokytojas įvardija tokius: jis beveik visada randa būdą, kaip susidoroti su iškilusiomis problemomis. „Mielai ne tik duodu draugams bei kolegoms gerų patarimų, bet ir suteikiu jiems praktinę pagalbą. Esu daugiau linkęs pasikliauti pats savimi“,- teigė A. Abraitis. Mokytojui artimas greitas mąstymas, sugebėjimas nepasimesti kritiniu momentu ir rasti teisingą sprendimą. „Pirmenybę  teikiu darbui, o ne malonumams, todėl savo gyvenime nemažai pasiekiau. Žodžiu, gyvenimas retai būna nuobodus“,- pridūrė A. Abraitis.

Naujuosius A. Abraitis pasitinka optimistiškai.  Jis tikisi, kad ateinantys metai bus kur kas dosnesni, kad mokiniai su viltimi sieks žinių, kad jis turės, kaip ir anksčiau, nemažai mielų, žingeidžių mokinių. Taip pat mokytojas viliasi, kad Naujieji, kaip ir ankstesniaisiais metais, atneš nemažai naujų pažinčių. „Tikiuosi, kad mano nuostabūs mokiniai papildys mane naujomis idėjomis ir noru siekti dar didesnių aukštumų“,- viltingai kalbėjo mokytojas.

A. Abraitis tiki, jog Naujieji metai suteiks kiekvienam iš mūsų didesnio optimizmo, pasitikėjimo, vilties ir noro gyventi, kurti savo paties idealus, suteiks galimybę panaudoti savo sugebėjimus bendram labui, savęs tobulinimui ir gilesniam supratimui. „Ryžto, kantrybės, labai puikios sveikatos, naujų idėjų, atsidavimo savo darbui ir  profesiniam meistriškumui. Svarbiausia – tikėjimo. Jis - visos sėkmės pagrindas“,- rajono gyventojams Naujųjų metų proga linkėjo mokytojas A. Abraitis.

tamasauskieneLinki ramybės
Švelniakailio Kiškio metais gimusi ir Šakių rajono savivaldybės tarybos narė Laimutė Teresė Tamašauskienė. Tačiau moteris, paklausta, ar tiki horoskopais, vienareikšmiškai atsakė, kad jais netiki. Nepaisant to, ji kiškį apibūdina kaip greitą, nepasitikintį kitais. „Aš gyvenime sprendimus priimu greit, be didelių svarstymų, ir juos imuosi vykdyti neatidėliodama, man reikia laiko, kad patikėčiau žmonėmis“, – teigė L. T. Tamašauskienė.  

Moteris artėjančius Naujuosius metus pasitinka ramiai bei džiaugdamasi, kad jos šeimą, jos aplinkos žmones aplenkė nelaimės, skausmas. „Naujaisiais metais tikiuosi mažiau nežinomybės, daugiau pastovumo, žmonių veiduose matyti daugiau šypsenų, žinojimo“,- teigė ji. Na, o rajono gyventojams ji linki vilties, ramybės, dažniau pamatyti šalia esantį silpnesnį žmogų. „Kad žmogus pakiltų, sužibtų viltis jo akyse - gal šiandien jam reikia tik nuoširdaus žodžio, šilto žvilgsnio, rankos paspaudimo“,- linki gyventojams L. T. Tamašauskienė ir siunčias šia eiles: ,,Prisiglauskim prie skubančio laiko, jis taip dosniai metus mums suraiko, Tad uždegę žvakes ant Kalėdinio stalo – vieni kitiems atleiskim klaidas ir palinkėkim saulėto kelio. Gražių Naujųjų Metų.

tarnauskasLinki optimizmo
Garsus Šakių rajono verslininkas Arūnas Tarnauskas sako, kad horoskopais netiki, tačiau kartais juos paskaito. Jam artimiausi tokie kiškiui būdingi bruožai, kaip gerai išugdytas atsargumo jausmas, nuojauta. Verslininkas artėjančius Naujuosius pasitinka tik puikiomis nuotaikomis, džiaugdamasis, kad praėję metai buvo sėkmingi. Naujaisiais, Kiškio metais, A. Tarnauskas tikisi įgyvendinti užsibrėžtus profesinius tikslus, skirti pakankamai laiko šeimai, vaikų auklėjimui. O rajono gyventojams jis palinkėjo: „Optimizmo. Su teigiamu požiūriu mes esame stipresni, darbingesni, sveikesni. Na, o kiekvienam konkrečiai linkiu to, ko labiausiai reikia, kad nesijaustume vieniši ir būtume reikalingi“. 
 
 
 
kasparevicieneMokėti džiaugtis paprastais dalykais
Šakių rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Julė Kasparevičienė teigė, jog jai kartais smalsu paskaityti, kokias prognozes astrologai numato jos ženklui mėnesiui arba metų pradžioje. Taučiau šių prognozių vedėja niekada nesureikšmina ir negalvoja, ar jos išsipildė, ar ne, nes paprasčiausiai pamiršta, ką skaitė prieš mėnesį ar metus. „Reikėtų kada nors prie tos informacijos sugrįžti ir pasitikrinti. Imsiu ir padarysiu tai šiemet. Įvairūs žmonių pasakymai, pastebėjimai, kad „po laiminga žvaigžde gimęs”, ar kitokie, manau, paremti ilgaamže patirtimi, todėl astrologijos neignoruočiau“,- teigė A. J. Kasparevičienė.

Moteris pripažino, jog turi nemažai charakterių bruožų, panašių į kiškio. „Kiškis pagal kinų horoskopą labai jau teigiamas gyvūnėlis, gerietis, išskyrus tai, kad yra bailys ir pedantas, pernelyg besirūpinantis savimi. Labiausiai savinčiausi kiškio savybę viską išspręsti taikiai, nekęsti bereikalingų kalbų, ginčų. Tik dažnai suabejoju, ar taikus sambūvis yra zuikučio pliusas, ar minusas“,- teigė pašnekovė. Pasak A. J. Kasparevičienės, kiškis daugiau pasiektų, jei atsiduotų vienu metu vienam darbui. „Tačiau jis vargšelis tuo pačiu metu  blaškosi į visas puses. Labai pažįstamas bruožas. Manojo kiškio svajonė - gerai iki galo padaryti vieną darbą, po to tvarkingai imtis kito, bet jaučiu, kad tai ir liks svajone“,- atviravo vedėja.

Paklausta, kokiomis nuotaikomis pasitinka Naujuosius metus, ji atsakė, kad gana normaliomis. „Labai džiaugiuosi žiema, ypatingu šiųmetiniu jos grožiu, seniai taip buvo. Džiaugiuosi kūrybingais kultūros žmonėmis ir aktyviais visuomenininkais, gyvu kultūriniu gyvenimu, gražiais pokyčiais kultūros paveldo srityje“,- teigė A. J. Kasparevičienė. Ji tiki, kad Naujaisiais metais kultūra mūsų valstybėje įgaus tvirtesnes pozicijas, bus lygiavertė su kitomis gyvenimo sritimis. Kažkada ES kultūrininkai teigė, kad kultūros turėsite tiek, kiek jos norėsite turėti. Viliuosi, kad mūsų norai bus dideli“,- kalbėjo vedėja. Rajono gyventojams moteris palinkėjo kopti iš dvasinės krizės, labiau girdėti vieni kitus, tausoti gamtą, mokėti džiaugtis paprastais dalykais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.