Pritarė melioracijos projektų įgyvendinimui

Paskutiniajame tarybos posėdyje jos nariai vienbalsiai pritarė naujų melioracijos projektų įgyvendinimui. Šiuos projektus įgyvendinti pasiryžo naujai susikūrusios žemdirbių asociacijos, numačiusios melioruoti net šešias kadastrines vietoves.

Dar praėjusiųjų metų pradžioje Šakiuose viešėjęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius teigė, kad šalies ūkininkai neskuba pasinaudoti Europos Sąjungos parama melioracijos įrenginiams atnaujinti. Į europinę paramą kaimo melioracijos statiniams atnaujinti kaimo vietovėse pretenduoti gali tik į asociacijas susibūrę ūkininkai. Pasirodo, pamažėle tokios asociacijos, pasiryžusios imtis melioracijos darbų, kuriasi ir Šakių rajone. „Vaitiekupių melioracijos statinių naudotojų“ ir vienos stambiausių rajono žemės ūkio bendrovės „Grūduva“ įkurta „Grūduvos melioracija“ asociacijos jau ėmėsi rengti projektus melioracijos įrenginių atnaujinimui. Jų planuose numatyta melioracijos statinių, kurių didžioji dalis yra apgailėtinos būklės, rekonstrukcijos darbus atlikti Duobiškių, Giedručių, Gotlybiškių, Daukantiškių, Išdagų ir Voverių kadastrinėse vietovėse. Numatyta rekonstruoti apie 100 ha žemės ūkio naudmenų. Projektas teikiamas ES lėšoms gauti pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007- 2013 metų programos priemonės „Žemės ūkio ir miškininkystės plėtra ir pritaikymo infrastruktūra“ veiklos sritį „Žemės ūkio vandentvarka“. Visas išlaidas, susijusias su projekto įgyvendinimu, finansuos juos rengiančios asociacijos. Maksimali parama, kurią gali gauti kiekviena asociacija yra kiek daugiau nei 1 mln. 35 tūkst. litų.

Projektų įgyvendinimui gruodžio 23 dieną vienbalsiai pritarė rajono tarybos nariai. Savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis LR Norminių aktų nustatyta tvarka pasirašys jungtinės veiklos sutartį tarp minėtųjų asociacijų ir rajono savivaldybės administracijos ir visus su projektu susijusius dokumentus. Projektus numatoma vykdyti 2011- 2012 metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.