Sudargiečiams rūpi, kaip ten yra su tais suoliukais

suolaiNors projektas „Atgimk, mūsų Sudarge“ buvo įgyvendintas 2007 metais, kai kuriems sudargiečiams tik dabar kilo klausimas, kaip ten yra su projekto metu gautomis lėšomis ir netoliese bažnyčios pastatytais suoliukais. Ar tik nebuvo iššvaistytos gautos lėšos? Ar tie suoliukai tikrai turėjo būti tokie?

Nuotr. Kai kuriems sudargiečiams parūpo, ar lėšos, išleistos suolams, yra panaudotos skaidriai. Jie susidomėjo ir tuo, ar tie suolai ir turėjo būti tokie nepatogūs ir taip greitai supūti.


„Kažin ar ten nebuvo iššvaistyta pinigų, nes tie suoliukai kažkokie nesąmoningi, nė sėdėt ant jų normaliai neina, nė ką, o girdėjom, kad daug pinigų buvo tam dalykui skirta, tad ar nebuvo galima normalių suolų pastatyti“, - teiravosi sudargietis, susirūpinęs ne pačiu naujausiu Sudarge įgyvendintu projektu. Jam rūpėjo, kokia tiksliai suma jiems buvo panaudota, nes esą suolai bebaigią supūti, o po kaimą sklando kalbos, kad jiems ne vienas tūkstantis išleistas. Tad kaipgi ten yra?
 
Sudargo bendruomenės centro pirmininkė Alberta Dragūnaitienė nustebo, kad sudargiečiai kelia tokius klausimus. „Juk jeigu kažkas neaišku, gali ateiti pas mane ir pasiteirauti. Be to, tas projektas buvo įgyvendintas 2007 metais. Šiais metais jau netgi galvojame apie tai, kad tuos suolus reikėtų sutvarkyti“, - kalbėjo A. Dragūnaitienė. Pasak jos, projekto įgyvendinimo metu buvo skirta apie 18 tūkstančių litų, iš kurių aplinkotvarkai ir minėtiems suolams – daugiau nei 14 tūkst. litų. Už likusią sumą buvo organizuojamas renginys, padengtos kitos numatytos išlaidos. „Toje vietoje buvo tuščia aikštelė, nebuvo jokios vietos atsisėsti, tad projekto įgyvendinimo metu buvo pastatyta apie 10 ąžuolinių suolų, taip pat sutvarkyta aplinka“, - komentavo bendruomenės centro pirmininkė. Ji informavo, kad buvo pateikti trys komerciniai pasiūlymai ir pasirinktas pigiausias. „Nieko slapto juk nevyko, bet visuomet yra, buvo ir bus visokiausių nuomonių. Pamenu, kai juos statėme, viena moteriškė labai garsiai šaukė, kad čia nesąmones darome ir kam išvis darome, o vėliau vykusio renginio metu pati pirmoji sėdėjo ant tų suolų“, - mintimis dalijosi pašnekovė. Ji akcentavo ir tai, kad už gautas lėšas reikėjo atsiskaityti Nacionalinei mokėjimo agentūrai, suolų išdėstymą buvo atvykusi apžiūrėti ir architektė, ir kiti specialistai, tad jai neatrodo, kad turėtų kilti papildomų klausimų praėjus ketveriems metams nuo projekto įgyvendinimo.

Tad, rodos, bendruomenės centro pirmininkės padedami ir paaiškinome klausimą kėlusiems sudargiečiams, kaip čia yra su tais suoliukais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.