Ekstremalios situacijos nėra, tačiau komisija posėdžiauja

komisija2Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio kabinete vyko Ekstremalių situacijų komisijos posėdis. Nors ekstremalios situacijos rajone nėra, tačiau atitinkamų institucijų vadovai bei atstovai diskutavo apie tai, ar staigus atlydys ir vėtra nepridarė labai daug žalos bei kaip pavyko išspręsti susidariusias problemas.

Nuotr. Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo aptariama, kaip anksčiau sekėsi atitinkamoms tarnyboms spręsti problemas.

„Ekstremali situacija jau buvo, bet pakalbėkim, kaip ji praėjo. Daugiausiai žalos turbūt pridarė ne vanduo, o vėjas. Tad kiekvienas pasisakykite iš savo pusės“, - susitikimo pradžioje sakė J. Puodžiukaitis. Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje dalyvavo savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas civilinei saugai Robertas Čiulkinys. Apie situaciją rajone kalbėjo ne tik panemunėje esančių seniūnijų seniūnai, bei ir miškininkai, gaisrininkai, policininkai, gydytojai, žemės ūkio skyriaus, veterinarijos specialistai. Daugelis pasisakiusiųjų situacijos nedramatizuoja. Juk ir nėra tikslo tai daryti, nes ekstremali situacija rajone jau buvo: prieš kurį laiką buvo ir neišvažiuojamų kelių, rašėme apie užtvinusius sklypus, gyvenamųjų namų rūsius. „Dar visko galima laukti“, - kalbėjo specialistai. Tačiau tuomet, kai buvo išties sudėtinga situacija, niekas Ekstremalių situacijų komisijos nešaukė, o dabar, kai padariniai pašalinti, sutvarkyti ant kelių nugriuvę medžiai, atnaujintas elektros tiekimas ir pradėtas vėl tiekti vanduo, natūralu, kad situacijos niekas nedramatizuoja.
 
„Galbūt reikėtų daugiau informacijos apie tai, kaip elgtis potvynio metu ir galų gale, kada apskritai jo laukti. Nes, pavyzdžiui, pernai tiesiog kaip atrodė, taip ir darėme, o detalesnės informacijos nebuvo“, - kalbėjo Plokščių seniūnė Laimutė Miliūnienė. Apie informacijos pateikimą žmonėms, gyvenantiems pavojingose, apsemiamose zonose kalbėjo ir Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius. Jis minėjo, kad ir patys žmonės domisi, teiraujasi, tačiau reikia ir įvairioms institucijoms būti pasiruošusioms atsakyti į gyventojams kylančius klausimus.

Nors kilus stipriam vėjui rajone buvo prilaužyta medžių, šakų, apgadinti stogai, tačiau dabar visa tai jau sutvarkyta. „Miškai apžiūrimi nuolat. Situacija tikrai nebloga. Galbūt su ant elektros laidų užkritusiais medžiais daugiausiai problemų kyla privačiuose miškuose“, - teigė Šakių miškų urėdijos urėdo pavaduotojas Romas Kupstaitis.

Bene daugiausiai darbo turėjo UAB „Šakių vandenys“, nes vandens buvo pilni grioviai, pakilus Siesarčiai jis apsėmė šulinius, o siurbliai buvo tiesiog nepajėgūs išpumpuoti tokį kiekį vandens. Gelgaudiškyje šiais metais buvo paaukštinti šuliniai, kad pakilus vandens lygiui Nemune nepasikartotų pernykštė situacija, kai miestelis išvis liko be vandens. Pasak Žemės ūkio skyriaus vyresniojo specialisto Rimanto Vaičiūno, kol kas labiausiai stebėtinas yra Voverių tvenkinys, nes jame vanduo pakilęs daugiausiai. Susitikimo metu nuspręsta vasarą nuleisti vandenį iš Gotlybiškiuose esančio tvenkinio, kuris priklauso UAB „Grūduvai“. Akcentuota, kad užtvanka kritinės būklės ir vasarą ją būtinai reikia sutvarkyti, pakeisti supuvusias medines sklendes.

Nemažai nuostolių nuvirtę medžiai pridarė kapinėse. Pavyzdžiui, vien Gelgaudiškyje stipriai apgadinti trys paminklai. Panaši situacija ir Kudirkos Naumiestyje.

Išsiaiškinus esamą padėtį aišku viena, ekstremalios situacijos nėra, o kilus problemoms specialiosios tarnybos, kaip kalbėjo jų atstovai posėdžio metu, pasiruošę dirbti ir padėti vieni kitiems.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.