Bejėgį senolį apkandžiojo kaimyno šunys

suoGiedrė PLEČKAITYTĖ

Sekmadienio vidurdienį skaudus incidentas įvyko Kidulių miestelyje, kur vokiečių aviganiai stipriai apkandžiojo 95-erių metų vietos gyventoją Joną Dėdyną. Kaip manoma, šis incidentas – kaimynų nesutarimų pasekmė.

Nuotr. Šis šuo praėjusį sekmadienį Kiduliuose apkandžiojo 95-erių metų senolį.  

Seniai piktinosi

„Draugo“ redakcijos žiniomis, dalis Kidulių kaimo gyventojų jau seniai nerimavo dėl Nemuno gatvėje gyvenančio Rimvydo Balserio veisimui auginamų vokiečių aviganių veislės šunų. Bene labiausiai dėl auginamų šunų pasipiktinimą reiškė šunų augintojo garbaus amžiaus kaimynas J. Dėdynas. 95-erių senolis reiškė nepasitenkinimą, kad prie pat jo tvoros voljere auginami šunys dažnai garsiai loja bei nuo jų sklinda nemalonūs kvapai. Minėti nepatogumai labiausiai J. Dėdyną erzina šiltuoju metų laiku, kai auginamos daržovės. Bulves senolis augina būtent prie tvoros, esančios prie pat R. Balserio sklypo. Būtent prie tos tvoros R. Balseris jau seniai voljere laiko penkis vokiečių aviganių šunis.   
 
Buvo užpultas

Vis labiau šylantys orai guvų J. Dėdyną vėl privertė susimąstyti apie artėjantį daržų sodinimo metą. Nežinodamas, kaip išspręsti problemą dėl kvapų, jaučiamų bulvėse, ir garsaus šunų lojimo, senolis nusprendė kreiptis į R. Balserį. Būtent praėjusį sekmadienį J. Dėdynas susiruošė nueiti pasikalbėti su šunis auginančiu kaimynu. „Aš ėjau pas kaimyną, kad aptartume reikalus dėl šunų laikymo. Per tuos šunis aš tuo sklypu negaliu naudotis, todėl nežinau nė ką toliau daryti, pabandžiau nueiti susitarti“,- kalbėjo sužalotas senolis.

Tačiau sekmadienio vidurdienį pas kaimyną užsukusį J. Dėdyną nedraugiškai pasitiko R. Balserio kieme lakstantys keturkojai. Pasak senolio, jį tąkart užpuolė visi penki šunys. Kaimynų liudijimu, senuką dideli šunys parvertė ir gerai patąsė. Dėl patirtų sužalojimų kiduliečiui prireikė medikų pagalbos ir jis buvo pristatytas į Šakių ligoninę. Medikai jam diagnozavo daugybinius kūno sužalojimus, šunys apkandžiojo ranką, veidą, iškando blauzdą. Kidulietis mus patikino, kad šiuo metu jaučiasi neblogai, tik patyrė didelį išgąstį ir baiminasi dėl galimo sunkaus kojos gijimo. Sunkiai sužalotas senolis tikino, skundo policijai nerašysiąs. Jis nori tik kuo greičiau pasveikti ir sustiprėti.

Įvykį išprovokavo pats

Įvykusį incidentą paprašytas pakomentuoti R. Balseris tikino, kad J. Dėdynas pats išprovokavo kieme laksčiusių šunų puolimą. „Jis pats erzino šunis. Aš pasileidau porą šunų ir nuėjau į malkinę malkų. Tik išgirdau garsą, pamačiau J. Dėdyną mosuojantį maišu“,- pasakojo R. Balseris. Liudininkų teigimu R. Balseris dažnai išgeria – tai trunka net kelias savaites, tuomet alkani lieka ir jo šunys. Tačiau vyriškis paneigė kaimynų tvirtinimus apie nešeriamus augintinius: „Tie pikti kaimynai čia viską ir kursto. Ai, nepašeriu? Matot, kaip... Tvarkingi mano šunys ir gali nekalbėti. Aš žinau, kas čia viską kursto. Yra toks žmogus – „kaimynas“, kuriam niekas netinka“.

Po įvykio R. Balserio namuose apsilankė ne tik policija, kuri įvykio oficialiai neregistravo, bet ir Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos vyriausiasis veterinarijos gydytojas inspektorius Alvydas Pilipauskas. Jis patvirtino, kad R. Balserio šunys yra laikomi tvarkingai ir turi visus reikalingus dokumentus ir nuo pasiutligės yra paskiepyti. Pasak inspektoriaus, kiduliečio šunys gražūs ir tvarkingi. Nustatyta, jog pažeistos gyvūnų laikymo taisyklės, nes nėra tvoros su įspėjamuoju ženklu apie piktą šunį. Pasak R. Balserio, tvora su įspėjamuoju ženklu buvo iki tol, kol jos neišvertė darbus atlikę Šakių vandenų darbuotojai, o įspėjamasis ženklas liko tik ant namo kampo. „Pagal taisykles yra neišlaikyti atstumai. Voljeras nuo kaimynų tvoros turėtų būti atitrauktas maždaug apie metrą“,- sakė A. Pilipauskas. Apskritai veterinarija iki šiol apie šunų laikytoją R. Balserį nieko blogo nežinojo. „Čia neagresyvių šunų veislė, todėl ir leidimo laikyti šiuos šunis nereikia“,- sakė A. Pilipauskas. R. Balseris iškviestas šį penktadienį atvykti į Veterinarijos tarnybą, kur bus sprendžiama, kokią nuobaudą jam skirti.

Tuo tarpu Kidulių seniūnas jau seniai žinojo apie J. Dėdyno nepasitenkinimą dėl prie pat jo tvoros R. Balserio voljere laikomų šunų. Seniūno teigimu, iš artimiausiųjų R. Balserio kaimynų seniūnas sulaukdavo skundų tik dėl šunų skleidžiamos smarvės. „Aš nė nežinau, kaip būtų galima išspręsti šią problemą. Jeigu randa, kad jis tvarkingai užregistravęs šunis, tai jį gali nubausti tik už tai, kad jis buvo paleidęs šunis ir nėra ženklo, nėra vartelių ir taip neužtikrina žmonių saugumo“,- kalbėjo seniūnas J. Valaitis. Jis pridūrė, kad seniūnijoje dėl šunų esama ir daugiau problemų, tačiau jas iki šiol seniūnas bandė spręsti gražiuoju.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.