Komisijos nutarimas neramina Iniciatyvinę grupę

kunigaiNeseniai rašėme, kad Sudarge lankėsi Vilkaviškio vyskupijos ekonominės tarybos narių bei kunigų taryba, vadovaujama Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos generalvikaro Gintauto Kuliešiaus. Buvo teigiama, kad jie nori išklausyti sudargiečius dėl planuojamų kultūros namų statybos, tačiau net ir praėjus savaitei, savo nutarimo jie nekomentavo. Knygnešystės muziejaus kūrimo iniciatyvinė grupė nutarimą jau gavo, tačiau jo turinys jų netenkina.

Nuotr. Kovo pabaigoje Sudarge viešėjusi kunigų taryba jau pateikė galutinį nutarimą vienam iš Iniciatyvinės grupės entuziastų, tačiau nutarimo formuluotė jo netenkina.

Vilkaviškio vyskupijos vyskupo Rimanto Norvilos dekretu 2011 metais, kovo 22 dieną buvo sudaryta išplėstinė komisija, kurios tikslas – įvertinti situaciją ir priimti galutinį sprendimą dėl leidimo Sudargo parapijos žemėje statyti bendruomenės centrą bei dėl kunigo Martyno Sederevičiaus muziejaus steigimo (taip traktuojama komisijos pasirašytame rašte). Nors jau ir prieš tai rajono meras Juozas Bertašius vieno iš susitikimų su sudargiečiais metu patikino, kad į parapijai priklausančią žemę nebus keliama koja ir bendruomenės centrui ir kultūrai skirtos patalpos bus statomos kitoje vietoje. Tačiau vienas iš aktyviausių iniciatyvinės grupės entuziastų - Juozas Tamušauskas sako nerimstantis, nes oficialaus rašto vyskupija, jog minėtoje žemėje nebus vykdomos jokios statybos, nėra gavusi. „Būtent todėl ir kreipiausi į merą“, - patikino J. Tamušauskas.
 
Neramina jį ir Vilkaviškio vyskupijos sudarytos komisijos nutarimas. Jame rašoma, kad komisija, išklausiusi Sudargo bendruomenės, knygnešystės muziejaus iniciatyvinės grupės narių, Sudargo parapijos klebono kunigo Dariaus Sruoginio ir parapijos pastoracinės tarybos bei Šakių dekanato dekano kanauninko Donato Jasulaičio nutarė: „pritarti pasiūlymui Sudarge statant bendruomenės veiklos ir dvasinį centrą (bendruomenės namus) paraleliai siekti, kad būtų statoma ir bažnyčia. Naujai statomuose namuose įamžinti knygnešio Martyno Sederevičiaus atminimą“. Nutarimą pateikęs J. Tamušauskas sako, kad jį neramina tokia formuluotė, nes konkrečiai nekalbama apie muziejaus steigimą, o ir pati statybų vizija gana miglota. „Kodėl rašoma apie dvasinį centrą ir tik paraleliai siekti, kad būtų statoma bažnyčia. Apie kokias čia siekiamybes kalbama?” - retoriškai teiravosi pašnekovas. Jis teigė norintis greičiau gauti leidimą muziejaus steigimui.

Po nutarimu, kaip ir anksčiau buvome minėję, dar trūksta vieno kunigo parašo. Jau pasirašė Vilkaviškio generalvikaras Gintautas Kuliešius, dekanato dekanas Vytautas Gustaitis, Marijampolės dekanato dekanas Juozas Pečiukonis, Aleksoto dekanato dekanas Deimantas Brogys, Vilkaviškio katedros kapitulos pirmininkas Valius Zubavičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.