Gaisrininkai ir džipistai sodino medelius

ugniagesiaiPrieš Šv. Florijono – ugniagesių globėjų dieną Šakių rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai praėjusį penktadienį pasodino 2011 ąžuoliukų. Medelius, rodydamas gražią iniciatyvą Ilguvoje sodino ir auto sporto klubas „4x4 Šakiai“.

Nuotr. Didžiojoje girioje Šakių rajono ugniagesiai gelbėtojai drauge su rajono miškininkais pasodino 2011 ąžuoliukų.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Virginijaus Rekešiaus iniciatyva šiemet gaisrininkai šv. Florijono dieną pasitinka kilnia ąžuoliukų sodinimo akcija. Penktadienį 11 rajone veikiančių ugniagiasių gelbėtojų komandų bei administracijos darbuotojai bendradarbiaudami su VĮ „Šakių miškų urėdija“ miškininkais Plokščių girininkijos Didžiojoje girioje pasodino 2011 ąžuoliukų. Gaisrininkai tokioje ąžuoliukų sodinimo akcijoje dalyvavo pirmą kartą. Sodinti medžius ugniagesiai gelbėtojai, pasak viršininko V. Rekešiaus, ėmėsi atsižvelgdami į LR Konstitucijos 53 straipsnį, kuriame akcentuojama, kad valstybė ir kiekvienas asmuo privalo saugoti aplinką nuo kenksmingų poveikių. Medžių sodinimas yra vienas gražiausių gamtos saugojimo, puoselėjimo pavyzdžių, kurį šįkart parodė rajono gelbėtojai ugniagesiai.
 
Nuo jų savo iniciatyva neatsiliko auto sporto klubas „4x4 Šakiai“ vyrai. Jie, dar praėjusį rudenį surengę labdaros vakarą Ilguvos socialinės globos namuose, susidraugavo tiek su įstaigos auklėtiniais, tiek su vadovais. Tad nenorėdami nutraukti gražių darbų sumąstė globos namų teritorijoje pasodinti daugiau nei 20 klevukų. Už parodytą iniciatyvą vyrams dėkojo įstaigos darbuotojai. Ateityje auto sporto klubas „4x4 Šakiai”, vadovaujamas Arūno Švelnio, tikisi nenutraukti bendravimo su globos įstaiga ir toliau rengti gražias akcijas. Pasirodo, džipais važinėjantys auto sporto klubo vyrai ne tik po molynus sugeba maigytis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.