Ugniagesiai gelbėtojai paminėjo profesinę šventę

flarijonasKasmet gegužės 4-ąją šalyje minima šv. Florijono – ugniagesių gelbėtojų profesinė šventė. Deja, šiųmetę ugniagesių gelbėtojų profesinę dieną Šakiuose lydėjo susikaupimo ir liūdesio nuotaikos.

Nuotr. Šv. Florijono dienos proga ugniagesius sveikino įvairių institucijų atstovai. Šioje nuotraukoje PGT viršininką V. Rekešių sveikina Šakių miškų urėdijos urėdas S. Tamošaitis (kairėje).

Tradiciškai Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai bei seniūnijų ugniagesių komandų nariai rinkosi Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Čia buvo aukojamos Šv. Mišios už ugniagesius jų profesinės dienos proga. Šv. Mišiose buvo meldžiamasi ir už sekmadienį tarnybos metu mirusį Lekėčių seniūnijos ugniagesių komandos narį – gelbėtoją Zigmą Janušauską bei avarijoje žuvusį Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dvyliktoką Žygimantą Paulauską.
 
Iš karto po Šv. Mišių bažnyčioje vyko ugniagesių gelbėtojų apdovanojimo Padėkos raštais ceremonija. Padėkas profesinės dienos proga ugniagesiams įteikė rajono meras Juozas Bertašius. Už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą profesinės dienos proga Padėka įteikta Barzdų ugniagesių komandos vyresniajam ugniagesiui – gelbėtojui Edmundui Grajauskui, Gelgaudiškio ugniagesių komandos ugniagesiui – gelbėtojui Zigmui Valčiui, Griškabūdžio ugniagesių komandos ugniagesiui – gelbėtojui Valdui Girdauskui, Kidulių ugniagesių komandos ugniagesiui – gelbėtojui Zanui Skamarakui, Kriūkų ugniagesių komandos ugniagesiui – gelbėtojui Giedriui Sabaliauskui, Kudirkos Naumiesčio ugniagesių komandos ugniagesiui – gelbėtojui Alfredui Ambraziūnui Sintautų ugniagesių komandos ugniagesiui Jonui Petravičiui Padėka įteikta 60 metų sukakties proga. Padėkų įteikimo ceremonijoje padėka buvo skirta ir Amžinojo poilsio išėjusiam, buvusiam Lekėčių ugniagesių komandos ugniagesiui – gelbėtojui Z. Janušauskui. Meras žadėjo Padėką įteikti jo artimiesiems.

Ugniagesius profesinės dienos proga taip pat sveikino Šakių miškų urėdijos urėdas Sigitas Tamošaitis, Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius  Rimgaudas Lebedžinskas bei kiti.

Tačiau Šv. Mišių aukojimas net keliomis intencijomis buvo suprastas ne visų. Po Šv. Mišių iš karto prasidėjusi ugniagesių sveikinimo ceremonija nejaukiai pasijusti privertė artimuosius ir draugus, kurie meldėsi už velionį Ž. Paulauską. Susirinkusieji pateko į keblią padėtį. Šįkart, matyt, pritrūko tik elementaraus supratimo.

Tradiciškai Šv. Florijono dienos proga Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje vyko atvirų durų diena. Ketvirtadienį Padėkos raštais buvo apdovanoti aktyviai ugniagesių skelbiamame konkurse dalyvavę rajono moksleiviai.

Marijampolės apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje, vadovaujamoje pulkininko Vido Barausko, Šv. Florijono dienos proga už nepriekaištingą tarnybą buvo apdovanoti trys Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Tai PGT valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas, kuris apdovanotas PGT pasižymėjimo ženklu už nuopelnus gyventojų saugai. Tuo pačiu ženklu apdovanotas PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos vyr. inspektorius Rolandas Pavalkis. Tarnybos viršininko Padėka įteikta ir inspektoriui Edvinui Šulskiui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.