Mero nėra tarp turtingiausiųjų

Kaip rodo Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktos savivaldybių turto ir pajamų deklaracijos, turtingiausio mero titulas galėtų atitekti Vilniaus miesto vadovui Artūrui Zuokui. Iš viso septynių Lietuvos merų turtas vertinamas milijonais. Kokias pajamas deklaravo mūsų rajono meras Juozas Bertašius?

J. Bertašius prieš rinkimus deklaravo, kad privalomo registruoti turto turi už 139 tūkst. 96 Lt, vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių už 300 Lt. Piniginės mero lėšos, kaip skelbia VRK, sudarė 258 tūkst.195 Lt, gautos metinės pajamos – 289 tūkst. 933 Lt nei suteiktų nei gautų paskolų rajono vadovas nedeklaravo.

Mero sutuoktinė, J. Bertašiaus ūkio valdytoja Genovaitė Bertašienė tarp atliktų sandorių deklaravo tik grūdų pirkimą – pardavimą. Pagal deklaraciją šių sandorių bendra vertė beveik 700 tūkst. Lt.

Lietuvoje turtingiausias Vilniaus miesto vadovas A. Zuokas deklaravo, kad turi turto ir piniginių lėšų už 5.5 mln. litų. Jis yra suteikęs 1.4 mln. Lt paskolą, ir pats pasiskolinęs 1.5 mln. Lt. Nedaug nuo jo atsilieka Palangos vadovas Šarūnas Vaitkus. Pagal deklaraciją jo turtas ir piniginės lėšos įvertintos 5 mln. Lt. Jis taip pat turi skolų ir pats yra paskolinęs pinigų. Tarp turtingiausių šalies merų patenka ir Varėnos meras Elvinas Jankevičius - jo bendras turtas sudaro 3.6 mln. Lt, Druskininkų vadovas Ričardas Malinauskas dekleravo turto už 3,35 mln. litų.

Kukliausiai atrodo Telšių rajono vadovo Vytauto Kleivos deklaracija. Jis teigia turįs privalomo registruoti turto už 2000 litų ir 6500 litų santaupų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.