Pritarė penkių naujų projektų įgyvendinimui

Gegužės 5 dieną vyko Šakių krašto Vietos veiklos grupės valdybos posėdis, kuriame dalyvavo ir  nepriklausomi II kvietimo projektų vertintojai Tomas Vasiliauskas bei Daiva Riklienė. Šakių krašto Vietos veiklos grupės valdybos nariams buvo pristatyti penki nauji projektai, sėkmingai praėję nepriklausomų vertintojų atranką.

Briedžių bendruomenės centras savo projektu „Džiaukimės gyvenimu sportuodami“, kurio bendra vertė - 41437 litų, planuoja įsigyti įvairioms sporto šakoms ir laisvalaikio renginiams reikalingą įrangą. Paramos suma sudaro 33150 litų. Pagal naudos ir kokybės kriterijus paraiška įvertinta 87 balais.  

Gerdžiūnų bendruomenės centro parengtas projektas „Aktyvinkime Gerdžiūnų bendruomenę, įamžindami etnografinių elementų turinčias sodybas“, kurio bendra vertė – 54550 litų, apjungtų 20 žmonių, turinčių protinę ar psichinę negalią, įtrauktų juos į aktyvų bendruomenės gyvenimą. Prašoma paramos suma 43640 litų. Naudos ir kokybės vertintojai paraišką įvertino 90 balų.
 
Gelgaudiškio kultūros centras pateikė paraišką ES paramai pagal projektą „Dvarų tiltas Gelgaudiškis - Kiduliai“, kurio bendra vertė – 39392 litai. Projekto įgyvendinimo metu planuojama suorganizuoti Gelgaudiškio ir Kidulių dvarų teritorijų švarinimo talkas, dviejų savaičių trukmės jaunųjų medžio drožėjų plenerus Gelgaudiškyje ir Kiduliuose, du klasikinės muzikos vakarus Gelgaudiškio ir Kidulių dvaruose bei daugelį kitų renginių. Pagal naudos ir kokybės kriterijus paraiška įvertinta 84 balais.

Panovių kaimo bendruomenės centras pateikė jau antrąjį projektą „Gyventojų aktyvinimas ir bendruomeninių renginių organizavimas Panoviuose“, kurio bendra vertė – 56250 litų. Už gautas paramos lėšas ketinama įsigyti 2 kilnojamus krepšinio stovus, tinklinio, futbolo vartų tinklus, kamuolių bei daug kito sportinio inventoriaus  ne tik sportinių varžybų organizavimui, bet ir kasdienėms treniruotėms. Paramos suma sudaro 45000 litų. Naudos ir kokybės vertintojai paraišką įvertino 87 balais.

Sintautų kultūros centro projektas „Sintautai - 450“, kurio bendra vertė 51942 litų, skirtas Sintautų miestelio Jubiliejinei šventei įgyvendinti: 15 min. kino filmo apie Sintautų bendruomenę sukūrimui, knygos „Aš – sintautietis“ 800 egz. tiražu išleidimui, keleto senojo Sintautų valsčiaus kaimų kraštiečių susitikimų surengimui ir kitiems jubiliejinei datai skirtiems renginiams. Prašoma paramos suma sudaro 40670 litų. Pagal naudos ir kokybės kriterijus paraiška įvertinta 81 balu.

Posėdžio pabaigoje vienbalsiai pritarta Sudargo bendruomenės centro prašymui tapti Šakių krašto VVG nariu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.