Sudarė paramos laukiančiųjų sąrašą

Praėjusią savaitę komisija iš šešių sunkiai besiverčiančių rajono šeimų atrinko keturias, kurios įtrauktos į geradario, rajono garbės piliečio G. J. Karlo paramos laukiančių šeimų sąrašą.

Pasak komisijos pirmininko Elvydo Pauliukėno, tvarka, kuria atrinktas šeimas surašė į sąrašą iš esmės nieko nereiškia, nes G. J. Karlas gali jį koreguoti ir pasirinkti tą šeimą, kuri jam labiau patinka. „Mes galvojame vienaip, bet tai nereiškia, kad tikrai taip manys ir G. J. Karlas“, - teigė E. Pauliukėnas.

Į sąrašą įtraukta naumiestiečių Redos Kemežienės ir Kęstučio Naujokaičio šeima, auginanti 5 vaikus. Jie gyvena dviejų kambarių bute, kuris jiems nepriklauso. Be to, bute įsimetęs pelėsis, sienos peršąla, būtinas remontas. Esant galimybei šiai šeimai tikimasi surasti kitą būstą. Į sąrašą paramai gauti įtraukta ir Šakių seniūnijoje gyvenančių Ingridos Urnikaitės ir Gintaro Prapuolenio šeima, auginanti tris mažamečius vaikus. Šiuo metu moteris yra motinystės atostogose, augina dvynukus, o vyras be darbo. Socialinė situacija sudėtinga ir todėl, kad jie gyvena jiems nepriklausančiame name. Ne ką geresnė Sintautų seniūnijoje gyvenančios Jūratės Mozūraitienės situacija. Moteris augina penkis vaikus, yra išsiskyrusi, tačiau gyvena su vyru tame pačiame name. Būstas priklauso buvusio sutuoktinio giminaičiams, o pati moteris neturi galimybių išsikelti kitur. Pasak E. Pauliukėno, ji sutiktų gyventi ir kitoje seniūnijoje, kad tik pagerėtų gyvenimo sąlygos, nepersekiotų vyras. Paskutinioji į sąrašą įtraukta, netoli Paluobių gyvenanti, Irenos ir Vygaudo Kaušių šeima, auginanti septynis vaikus. Situacija panaši kaip ir kitų šeimų. Sutuoktiniai verčiasi sunkai, gyvena ne jiems priklausančiame name.

Su komisijos pirmininku E. Pauliukėnu kartu po šeimas važinėjo Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Bronė Valaitienė ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis. Pats VšĮ „Solidarity“ generalinis direktorius G. J. Karlas planuoja atvykti birželio pabaigoje – liepos pradžioje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.