Būsimieji vairuotojai susitiko su pareigūnu

saugus_eismasJau 25 metus Jono Klimo vairavimo mokykla bendradarbiauja su Kelių policijos pareigūnais. Paskutinis jų susitikimas vyko gegužės 24 dieną.

Nuotr. Būsimieji vairuotojai ne tik atidžiai išklausė G.Vedegio pasisakymą, bet ir uždavė jam daug  klausimų.

Kaip ir ankstesniais metais, su būsimaisiais vairuotojais bendravo Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus, Kelių policijos poskyrio specialistas Gintautas Vedegys, kuris pateikė eismo įvykių statistinius duomenis, akcentavo svarbiausias ir dažniausiai daromas klaidas vairuojant, atsakė į mokinių užduodamus klausimus.

Šiais metais daugiau pakeitimų Vairavimo mokymo programose nebuvo padaryta. J.Klimas džiaugiasi, kad realų būsimų vairuotojų paruošimą užtikrina padidintos praktinio vairavimo valandos. Aišku, dėl to išaugo mokymų kaina, tačiau, pasak instruktoriaus, tokios pat kainos nustatytos ir Kaune bei Marijampolėje. Jei nepasikeis numatyta tvarka, kitais metais bus didelių pasikeitimų – mokykliniai egzaminai bus fiksuojami protokoluose ir vaizdo įrašuose.
 
J.Klimo teigimu, visi naujieji pakeitimai buvo naudingi - tai parodė ir pirmosios laidos moksleiviai, kurie vairavimo egzaminą laikė geriausiai visoje respublikoje. Iš pirmo karto egzaminus išlaikė – 75 proc., iš antro – 100 proc.

Nors vairavimo mokymai šiandien kainuoja labai brangiai, tačiau J.Klimą stebina sumažėjusi mokinių motyvacija. „Anksčiau nereikėjo būsimųjų vairuotojų spausti tiek mokant teorijos, tiek vairavimo praktikos, nors mokymai kainavo kur kas mažiau, - prisimena instruktorius, - o šiandien - moka už mokslą ir tingi mokytis.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.