Rajono socialinėje srityje – ambicijų karas?

montazasGintarė MARTINAITIENĖ

Pastaruoju metu iš rajono valdžios ne kartą buvo galima išgirsti, jog Socialinės paramos skyriuje ir Socialinių paslaugų centre ji mato nesklandumų, kuriuos būtina spręsti. Tiksliau ne kiek įstaigose, o kiek abiejų vadovių ambicijose. Tad kas dėl to kaltas ir ar dėl šių nesutarimų nenukenčia tiesioginis darbas?

Nuotr. Rajono meras J. Bertašius įsitikinęs, jog pakaks vieno kito rimtesnio pokalbio su L. Pocevičiūte (kairėje) bei V. Bielskiene ir nesutarimai išsispręs, moteriškos ambicijos atslūgs.


Nesusikalba vadovės

Rajono meras ne vieno susitikimo metu prasitarė, kad Socialinės paramos skyriuje, vadovaujamame Leonoros Pocevičiūtės ir Socialinių paslaugų centre, kuriam vadovauja Vilma Bielskienė, mato trintį ir nesusikalbėjimą, kurio, kaip jis tikino, negalima toleruoti. Jis aiškino, kad ne skyrius ar centras neatlieka savo pareigų ar funkcijų, bet vadovės nesusikalba, nesupranta viena kitos ir jų darbe jaučiama trintis. „To netoleruoju ir taip neturi būti, - tikino meras. - Socialinės paramos skyrius yra tas skyrius, kuris turėtų apimti visas socialines problemas. Centras yra padalinys, tačiau funkcijos beveik tos pačios, tad apie kažkokį vadovių nesusikalbėjimą ar ambicijas negali būti nė kalbos. Juk jų tikslas turi būti bendras – kad žmonėms būtų geriau“. Kad ir kokia juoda katė yra perbėgusi tarp V. Bielskienės ir L. Pocevičiūtės, meras pabrėžė - tokie dalykai neturėtų į akis kristi nei savivaldybės administracijai, nei pašaliniams žmonėms.
 
Negalima kaltinti vienos pusės

Socialinių paslaugų centras, kaip biudžetinė savivaldybės įstaiga, buvo įkurtas 2007 metais. Jis organizuoja ir teikia pagalbą namuose, maitinimo, transporto ir kitas socialines paslaugas asmenims ir socialinės rizikos šeimoms, kurie dėl neįgalumo, amžiaus, socialinių problemų visiškai ar iš dalies prarado gebėjimus bei galimybes savarankiškai pasirūpinti savo ar šeimos gyvenimu ir gyvybišku būtinų poreikių tenkinimu. Yra ir daugiau funkcijų, kurias atlieka Socialinių paslaugų centras. Aibę įvairiausių funkcijų atlikinėja bei problemas sprendžia ir Socialinės paramos skyrius. Esmė ta, kad centro veiklą, kaip numatyta nuostatuose, koordinuoja, administruoja ir kontroliuoja, arba turi tai daryti, savivaldybės administracijos struktūrinis padalinys, atsakingas už socialinių paslaugų teikimą ir kitos socialinės paramos organizavimą, tai yra Socialinės paramos skyrius. Tad galbūt centro vadovė ir skyriaus vedėja nepasidalija veiklos sritimis? Yra viena nuo kitos priklausomos, tačiau kartu ir vieningai dirbti joms taip pat neišeina, o nesutarimai jau matomi ir viešai? Galbūt, kaip yra kalbančių, jos skirtingai įsivaizduoja darbo krūvius ir skirtingai supranta jų įgyvendinimą? „Kaltinti kažkurią vieną pusę negalima, ir tyrimo, kad išsiaiškinčiau, kuri teisesnė, kaltesnė ar ambicingesnė, neatlikau“, - teigė rajono meras J. Bertašius.

Užteks pokalbio?

Visgi, jei kyla nesutarimai, užkliūvantys rajono vadovybei, nori nenori tam tikrų priemonių imtis būtina. Galų gale, kyla klausimas, ar moteriškoms ambicijoms, kaip išsireiškė J. Bertašius, imant viršų tinkamai atliekamas tiesioginis darbas? Pasak rajono vadovo, drastiškų priemonių imtis neketinama. „Manau, užteks vieno kito rimtesnio pokalbio ir aptarimo su vadovėmis, kaip reikėtų dirbti. Man atrodo, kad sugebėsime šiuos dalykus išspręsti be didelio triukšmo“, - nesutarimus komentavo rajono vadovas.

Nelinkusios komentuoti

Socialinės paramos skyriaus vedėja L. Pocevičiūtė, paprašyta pakomentuoti susiklosčiusią situaciją minėjo, kad tai vidiniai reikalai, kurių, juos nuomone, spauda neturėtų aptarinėti. „Nesutarimų yra visur. Nemanau, kad esame nepajėgūs juos išspręsti. Nenoriu apie tai kalbėti, nes tai labai jautri tema“, - teigė L. Pocevičiūtė. Ne ką kalbesnė buvo ir Socialinių paslaugų centro vadovė V. Bielskienė. „Apie kokias nors trintis ar ambicijas neturiu ką pasakyti. Aš santykius su Socialinės paramos skyriaus vedėja, kaip ir su visų kitų tiek savivaldybės, tiek valstybinių institucijų vadovais vertinu tik darbiniu aspektu. Tuo pačiu negaliu komentuoti ir tokio teiginio, kad kažkieno asmeninės ambicijos gali trukdyti tiesioginiam darbui“, - teigė V. Bielskienė. Ji minėjo, kad Socialinių paslaugų centro darbą teigiamai įvertino rajono taryba dar šių metų kovo mėnesio posėdyje, patvirtindama 2010 metų veiklos ataskaitą ir 2011 metų veiklos planą. Esminių priekaištų dėl įstaigos veiklos neturėjo ir rajono savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba, šių metų pradžioje tikrinusi įstaigos veiklą. Tad tai, pasak jos, atspindi, kad darbas atliekamas taip, kaip ir turi būti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.