Įvertino vėtros padarytą žalą

nuostoliaiEkstremalių situacijų komisija įvertino vėtros nusiaubtose sodybose padarytą žalą. Konstatuojama, kad nuostoliai siekia beveik 500 tūkst. litų.

Nuotr. Ekstremalių situacijų komisija nustatė, kad vėtros padaryti nuostoliai siekia beveik 500 tūkst. litų.

Praėjusį penktadienį rajone praūžusi vėtra gyventojams pridarė didžiulių nuostolių. Pas nukentėjusiuosius jau pirmadienį lankėsi ir žalą nustatinėjo Ekstremalių situacijų komisija, vadovaujama administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio. Į komisiją taip pat buvo įtraukti Griškabūdžio bei Šakių seniūnai Saulius Naumavičius ir Alfonsas Jakas bei savivaldybės specialistas Juozas Jucaitis. Jie nustatė, kad iš viso padaryta žala vertinama 446 tūkst. 815 tūkst. litų.

Pasak J. Puodžiukaičio, didžiausi nuostoliai padaryti ūkininkui Beniui Mockeliūnui – 98 tūkst. 536 tūkst. litų. Vėtra labiausiai nuniokojo Išdaguose esančius jo ūkinius pastatus. Iš naujai sutvarkyto stogo liko tik atplaišos ir iškilnoto betono nuolaužos. Kitam ūkininkui, griškabūdiečiui Algiui Sarpaliui vėtros padaryta žala įvertinta 91 tūkst. 813 litų. Administracijos direktoriaus pastebėjimu, šio ūkininko turtas nuniokotas itin stipriai. Išdagiškiui Leonardui Rinkevičiui padaryti nuostoliai siekia 66 tūkst. 749 tūkst. litų. Komisija apžiūrėjo visas aštuonias nuniokotas sodybas. Kitų nukentėjusiųjų nuostoliai vertinami mažesnėmis sumomis.
 
Kalbėdamas apie išvartytus miškus J. Puodžiukaitis minėjo, kad susitvarkius reikiamus dokumentus, iš ES įmanoma gauti netgi daugiau nei 80 proc. paramos.

Savivaldybė dėl nuostolių atlyginimo planuoja kreiptis ir į Vyriausybę, nes rajono biudžete gamtos stichijų patirtiems nuostoliams kompensuoti yra numatyta tik 30 tūkst. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.