Geradario misija tęsiasi – su vienais jis atsisveikina, kitus remia toliau

carl2Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį rajone viešėjo VšĮ „Solidarity“ generalinis direktorius, rajono garbės pilietis, vokietis G. J. Karlas. Geradaris su viena rajono šeima jau atsisveikino, o kitai pažadėjo nupirkti namą.

Nuotr. G. J. Karlas džiaugėsi, kad Dievas parodė kelią pas Rasą, o jis, suteikdamas paramą, galėjo pakeisti daugiavaikės šeimos gyvenimą.

Atsisveikino su šeima 
 
Vokiečio vizitas Veršiuose, Sintautų seniūnijoje, Rasos Mikalavičiūtės šeimoje, kurioje auga keturi mažamečiai vaikai, buvo paskutinis. Atsisveikindamas su šeima G. J. Karlas jai įteikė Bibliją, o vaikams – vaikiškas Šventojo rašto knygeles. „Džiaugiuosi, kad jums suradome naują kelią į gyvenimą. Turime padėkoti Dievui, kuris parodė kelią pas jus. Pamenu jūsų ankstesnes gyvenimo sąlygas, skyles sienose ir žiemos metu ledą po grindimis. Buvo sunkūs laikai ir džiaugiuosi, kad visa tai pasikeitė“, - kalbėjo rajono garbės pilietis. Į Bibliją jis lietuviškai įrašė psalmės žodžius apie ieškančius prieglobsčio nuo šėlstančios audros ir akcentavo, kad Rasos gyvenime audros ir sunkumai jau praeityje.
 
Šiai šeimai vokietis nupirko ne tik namą, bet ir skyrė pinigų jo sutvarkymui – langų, šildymo sistemos pakeitimui. Ne tik seniūnija, bet ir geradaris džiaugiasi besitvarkančia šeima. Moteris ne iš tų, kuri sėdėtų sudėjusi rankas. Pasitaikius progai ir ji, ir jos gyvenimo draugas noriai uždarbiauja pas žmones, verčiasi ūkiškai - augina kiaulę, karvę, viščiukų, tuoj turi veršiuotis telyčia. Planų ateičiai taip pat netrūksta - moteris pasakoja, kad sodą norėtų atsodinti žemaūgėmis obelaitėmis. Išvykęs iš šeimos G. J. Karlas juokavo, kad dar ilgai nepamirš Rasos ir jos vaikų, kuriuos norėtų aplankyti ir ateityje.

Pirks namą

Praėjusio vizito metu, balandžio mėnesį, vokietis susipažino su Ramunės ir Vyto Naumavičių šeima, gyvenančia Bajoraičių kaime, Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje. Šeimoje auga šeši vaikai, iš kurių trys jau pilnamečiai. Tuomet ne vieną delegacijos dalyvį šiurpino gana apgailėtinos šeimos gyvenimo sąlygos. Name, kurį jau vargiai taip vadinti galima, nėra nei vandentiekio, nei kanalizacijos. Būstas mažos kvadratūros – viena patalpa perskirta spinta, kuri laiko lubas. Čia glaudžiasi visi aštuoni šeimos nariai. Tuomet buvo nuspręsta, kad Naumavičiams reikia ieškoti naujo būsto. Visą tą laiką ir seniūnija, ir pati šeima apmąstė įvairiausius variantus ir šio vizito metu buvo nuspręsta pirkti namą Būbleliuose už 38 tūkst. litų. Tokio pirkinio, kaip kalbėjo daugelis, tiesiog būtų neprotinga atsisakyti. Tai suprato ir G. J. Karlas. Šeima artimiausiu metu galės įsikurti mūriniame name, kur šeimininkai palieka ir baldus, ir daugelį buities daiktų, ir malkas, ir anglis. Be to, prie namų yra 2 ha žemės, kurią savininkai parduoda kartu su namu. Daugelis kalbėjo, kad šis pirkinys Naumavičiams lyg didžiulis laimėjimas loterijoje. Pinigus už namą G. J. Karlas planuoja pervesti tuomet, kai bus sutvarkyti namo pirkimo dokumentai.

Aplankė

Delegacija apsilankė ir Kriūkų seniūnijoje gyvenančioje Ingrydos ir Raimondo Masaičių šeimoje. Čia vokietis apžiūrėjo vykdomus darbus ir liko patenkintas jų sparta. Nors lėšų šeimai vokietis daugiau neskirs, artimiausias vizitas pas Masaičius nebus paskutinis. G. J. Karlas dar norės pažiūrėti, kaip šeimai seksis tvarkytis. Šiuo metu baigiami namo apdailos darbai, reikia užkabinti lietvamzdžius. Šiai šeimai iš viso skirta 21 tūkst. litų paramos. Artimiausias VšĮ „Solidarity“ generalinio direktoriaus vizitas rajone numatomas spalio mėnesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.