Direktorius turi gauti daugiau...

puodziukaitisGiedrė PLEČKAITYTĖ

Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdyje beveik vienbalsiai buvo priimtas sprendimas dėl dar vieno priedo prie atlyginimo skyrimo. Jis numatytas savivaldybės administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui. Tačiau tokį sprendimą teigiamai vertina tikrai ne visi.   

Nuotr. Vakar Šakių rajono savivaldybės taryba patvirtino dar vieną priemoką prie darbo užmokesčio, ją nuo šiol gaus administracijos direktorius J. Puodžiukaitis.

Gaus daugiau

Šakių rajono mero Juozo Bertašiaus dažni pasisakymai, kad mūsų rajonas gyvena gerai, nes neturi skolų, matyt, ne iš piršto laužti. Kas pasakys, kad vienokia ar kitokia forma valstybės tarnautojams didinami atlyginimai nėra gero gyvenimo rodiklis. Kaip žinia, šiemet su rajono tarybos palaiminimu didesnius atlyginimus gauna jau ne vienas valstybės tarnautojas. Anksčiau „Draugas“ rašė, kad didesnį atlygį už darbą gauna Lukšių seniūnas Vidas Cikana, kuriam yra numatyta 10 proc. pareiginės algos dydžio priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą. Taip pat šiemet priedas prie atlyginimo buvo paskirtas ir Gelgaudiškio kultūros centro direktoriui E. Pilypaičiui. Su Vietos veiklos grupės (VVG) projektais dirbančiam administracijos direktoriaus pavaduotojui Algimantui Damijonaičiui gegužės mėnesį taryba skyrė 25 proc. pareiginės algos dydžio priemoką už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą. Didesnio atlygio gavimo eilė atėjo ir savivaldybės administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui. Tačiau su tuo toli gražu ne visi sutinka.
 
Priedą užsidirba?

Taigi praėjusią savaitę vykusiuose tarybos komitetų posėdžiuose buvo pristatytas svarstyti sprendimas dėl priemokos J. Puodžiukaičiui skyrimo. Sprendime numatoma nustatyti rajono savivaldybės administracijos direktoriui J. Puodžiukaičiui  25 proc. jo pareiginės algos dydžio  priemoką už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kai yra padidėjęs darbų mastas atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas. Regioninės plėtros komiteto posėdžio metu šis klausimas buvo gan aktyviai diskutuotas. Tokio sprendimo priėmimui daugiausiai prieštaravimų turėjo šio komiteto nariai: Sigitas Stankevičius ir Edmundas Rinkevičius. Pastarasis paklaustas, kodėl prieštarauja tokio pobūdžio sprendimui, atsakė: „Aš apskritai dėl visų priedų skyrimo esu prieš. Esmė yra tokia, kad mes Lietuvoje negyvename pagal savo kišenę. Amoralu yra leisti pinigus, kai jie yra paskolinti. Bet koks priedas - tai yra skolos didinimas“.

Tačiau rajono meras J. Bertašius Regioninės plėtros komiteto posėdžio metu dėstė konkrečius argumentus, kurie pagrindžia priedo skyrimo svarbą. „Aš labai trumpai pasakysiu kodėl? Aš niekada nepavydžiu žmogui, jeigu jis dirba darbą ir už jį turi gauti tinkamą atlygį. Kai neliko nei vieno sargo, J. Puodžiukaitis atvažiuoja 7 valandą ryte, kad atrakintų savivaldybės pastatą. Antras dalykas, atvažiavęs 7 valandą, direktorius pasiima pundą tokių popierių, kuriuos reikėtų skaityti  čia visam susirinkusiam pulkui. O jis jau 8 valandą būna juos sutvarkęs“, - priedo skyrimo tikslingumą argumentavo J. Bertašius. Tačiau tai tik pradžia. Meras ragino atsižvelgti ir į tai, kad J. Puodžiukaičio pavaduotojui A. Damijonaičiui dar visai neseniai irgi buvo paskirtas priedas. Tokiu atveju, pasak mero, pavaduotojas gauna daugiau negu pats savivaldybės administracijos direktorius. Kaip įvardijo rajono vadovas, šiuo metu A. Damijonaitis gauna 3300 litų per mėnesį, o administracijos direktorius tik - 2700 litų. Taigi, skiriant numatytą 25 proc. priedą prie darbo užmokesčio, J. Puodžiukaičio atlyginimas būtų visu 100 litų didesnis nei jo pavaduotojo. Be to, rajono vadovas priminė, jog vieną dieną per savaitę J. Puodžiukaitis dirba už pavaduotoją, kuris šią  dieną skiria projektinei VVG veiklai. „A. Damijonaičiui davėme priedą ir jis vieną dieną per savaitę nedirba. Tą dieną turi dirbti direktorius. Tai aš manau, kad J. Puodžiukaitis užsidirba tą priedą konkrečiais darbais“, - sakė meras.

Sprendimą palaikė dauguma

Politikas E. Rinkevičius paklaustas, kokia jo nuomone dėl išsakytų mero argumentų, komentavo: „Manau, būtų pigiau pakeisti tarnybines nuostatas, jeigu trūksta darbo valandų, negu skirti priedus. Yra tarnybinės nuostatos, kuriose juodu ant balto dera parašyti, kad reikia ateiti į darbą anksčiau. Už kokią algą jis dabar dirba, tai tegul dirba, kodėl reikia mokėti priedus?“. E. Rinkevičius priminė, jog nereikia žiūrėti į kitas savivaldybes, kuriuose taip pat skiriami priedai prie atlygio, bet reikia pradėti nuo savęs, kad tai būtų daroma ne iš skolintų pinigų. „Tarkim privačiame sektoriuje, jeigu verslininkas gali mokėti priedus prie atlyginimo, tai jis daro ne iš skolintų pinigų“,- pridūrė jis.

Vakar vykusiame tarybos posėdyje, priimant šį sprendimą, už priedo J. Puodžiukaičiui skyrimą balsavo 21 politikai, susilaikė - vienas, prieš - vienas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.