Ar Gelgaudiškio seniūnas laiku sureagavo į iškilusią problemą?

vandens_bokstasEma BILEVIČIŪTĖ

Liepos 23 dieną į darbus besiruošiantys žmonės buvo nemaloniai nustebinti, kai atsukus vandens kranus iš jų nebėgo vanduo. Tai sukėlė nepatogumų, tačiau gyventojai neskubėjo nieko kaltinti, nes galvojo, kad viskas bus sutvarkyta. Juk apie ilgesnius remonto darbus visada pranešama iš anksto, kad žmonės galėtų tam pasiruošti. Tačiau šiuo atveju taip neįvyko, todėl vietiniai gyventojai kaltina Gelgaudiškio seniūną, kuris, pasak jų, turėjo apie tai įspėti iš anksto.

Nuotr. Šią vandenvietę savo sūnui pardavęs R.Gudiškis žmones paliko be vandens. Tačiau gyventojai piktinasi, kad seniūnas iš anksto jų apie tai neinformavo.


Gyvenimas be vandens

Gyvenimo be vandens negalėtų įsivaizduoti nė vienas žmogus, nes jis yra mūsų gyvybės šaltinis. Tačiau atsitiko taip, jog

Dabitų kaime (Gelgaudiškio seniūnijoje) gyvenantiems žmonėms liepos 23 dieną buvo nutrauktas vandens tiekimas. Svarbiausia yra tai, jog jie visiškai nieko apie tai nežinojo ir iš pradžių galvojo, kad tai tik techninės kliūtys, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, vandens tiekimas jiems buvo nutrauktas visam laikui. Taip nutiko todėl, kad bankrutavusi Daukantiškių žemės ūkio bendrovė, vadovaujama Remigijaus Gudiškio, vandenvietę pardavė privačiam asmeniui. O šis, turėdamas visas teises su savo įgyta nuosavybe elgtis kaip išmano, nusprendė netiekti vandens vietiniams gyventojams.
 
Seniūnas nieko nepranešė

Į redakciją kreipėsi Dabitų kaimo gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi). Ji teigė, kad pikčiausia yra tai, jog seniūnas jau anksčiau apie tai žinojo, tačiau kaimo gyventojams nieko nepranešė. „Šia tema jau buvo kalbama pernai metais. Tada pats R.Gudiškis užsiminė, kad bus parduota vandenvietė, tačiau seniūnas nieko nedarė, o juk jis turėjo rūpintis tokiais reikalais”,- piktinosi moteris. Jei kas nors būtų perspėjęs iš anksto, žmonės būtų tam pasiruošę. Daugelis vietinių gyventojų turi senus šulinius, tačiau jų anksčiau nenaudojo, nes nebuvo reikalo. Bet jei seniūnas būtų perspėjęs iš anksto, tai žmonės būtų juos išsivalę ir sėkmingai naudoję. Tie, kurie neturi, būtų išsikasę, juk du mėnesiai - ne trumpas laiko tarpas pasiruošti. „Kas nutiko dabar? Kad vanduo atjungtas, sužinome tik atsisukę kraną, bet ne taip viskas turi būti”,-  pasakojo vietos gyventoja. Ji taip pat pamena ir žiemos laikotarpį, kai dvi savaites neturėjo vandens, nes trąsos buvo užšalusios. To numatyti juk niekas negalėjo, todėl nebuvo ir nusiskundimų. Tuomet žmonės važiavo pas draugus ir giminaičius parsivežti vandens maistui ir gyvuliams. Tačiau dabar situacija kitokia: „Seniūnas iš R.Gudiškio apie tai, kad bus parduota vandenvietė, sužinojo prieš du mėnesius, tai nejau negalėjo apvažiuoti mūsų gyvenvietės ir pranešti, jog nebus vandens? Tada būtume galėję tam pasiruošti”,- aiškino pašnekovė. Dabar visi galvoja, ką reikės daryti, juk vasara jau eina į pabaigą ir tuoj prasidės šaltasis metų laikotarpis.

Išeičių ieško patys

Šiuo metu kiekvienas vandens klausimą sprendžia atskirai. Vieni važiuoja į Gelgaudiškį ir vandenį perka iš parduotuvės, kiti prašo draugų, kad galėtų naudoti jų vandenį. Kaip teigė pašnekovė, reikia ir drabužius išsiskalbti ir nusiprausti. Pasipiktinusių gyventojų yra ir daugiau, tačiau visi vieningai teigia, jog didžiausią kaltę įžvelgia tame, kad seniūnas apie tai neinformavo gyventojų. Kiekvieną vasarą Šakiuose yra atjungiamas karšto vandens tiekimas ir dėl to susidaro nemažai nepatogumų, tačiau ką daryti tiems, kurie vandens iš viso neturi? Visiems įdomu, ar seniūnas ieško problemos sprendimo būdų: „Kodėl jis negali sutarti su privatininku, kad mes, visi gyventojai, jam toliau mokėtume pinigus, kaip ir mokėjom Daukantiškių žemės ūkio bendrovei?”.
 
Seniūnas kalba kitaip
 
Dėl šios situacijos pakalbinome Gelgaudiškio seniūną Vincą Dabravolskį. Jis kategoriškai teigė, jog daro viską, kad ši problema būtų kuo greičiau išspręsta: „Vandens klausimas jau tvarkomas. Savaitgalį visi gyventojai turėjo vandenį ir pasirūpinsime, kad turėtų ir toliau. Bus deramasi tiek su privatininku, tiek su UAB „Šakių vandenys“ direktoriumi, ką daryti toliau. Tikrai nepaliksime žmonių be vandens“. Jo teigimu, niekas nežinojo apie tai, kad vandenvietė bus privatizuota, nes viskas įvyko slaptai. Jam, kaip ir visiems gyventojams, tai buvo staigmena. Seniūnas taip pat pasakojo, kad negalima pasitikėti tik žmonių kalbomis, nes jam, daugiau pasidomėjus šia situacija, paaiškėjo, jog yra skolininkų, kurie už vandenį nemoka. „R.Gudiškis man paaiškino, kad ne visi žmonės moka už vandenį - yra skolininkų. Yra tokių, kurie gyvena penkiese, bet moka tik už tris, taip pat tokių, kurie moka tik pusę sumos. Tad kaltinti tik seniūną – negalima“,- piktinosi V.Dabravolskis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.