Žalia šviesa protesto akcijai pasienyje su Rusija

ramoniskiaiTrečiadienį į Kaliningrado sritį važiuojančių vairuotojų organizacinė grupė kreipėsi į Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorių Juozą Puodžiukaitį su raštišku prašymu leisti pasienyje su Rusija surengti protesto akciją. Ja ketinama išreikšti pasipiktinimą nuo liepos 15 dienos įsigaliojusiu įsakymu, kuriuo sugriežtinta akcizais apmokestinamų prekių įvežimo į Lietuvą tvarka.

Ne paslaptis, jog į Kaliningrado sritį vairuotojai pradėjo važiuoti dėl didelės bedarbystės. Prasidėjus ekonominei krizei daug žmonių buvo atleista iš darbo ir jiems neliko kitos išeities, tik patiems ieškoti pragyvenimo šaltinio. Tuomet ir pradėjo driektis ilgos eilės prie muitinės. Žmonės iš Rusijos vežė pigesnius degalus, tabako gaminius ir alkoholinius gėrimus. Todėl nuo liepos vidurio įsigaliojęs Muitinės departamento direktoriaus įsakymas papiktino ne vieną. Jame įsigaliojo nauji Keleivių įvežamų prekių neapmokestinimo importo PVM ir akcizais taisyklių pakeitimai. Pagal juos šeštą kartą per mėnesį į Lietuvą įvažiavęs asmuo privalo pateikti muitinei keleivio deklaraciją, kurioje turi būti nurodytas įvežamų prekių kiekis, vertė, transporto priemonės duomenys ir joje esantis degalų kiekis. Šios prekės, tarp jų ir transporto priemonės bake esantys degalai, teisės aktų nustatyta tvarka apmokestinamos importo mokesčiais.

Trečiadienį J. Puodžiukaičiui buvo įteiktas prašymas surengti protesto akciją, kurioje norą dalyvauti pareiškė apie 300 žmonių. Pasak administracijos direktoriaus, susitikęs su Šakių rajono policijos komisariato viršininku M.Skruibiu ir Ramoniškių pasienio kontrolės posto vadovu A.Jašulaičiu nusprendė leisti surengti protesto akciją. Ji vyks rugpjūčio 12 dieną nuo 13 iki 15 valandos.
 
Protesto akcijos organizatoriai šį įsakymą apskundė ir finansų ministrei Ingridai Šimonytei. Taip pat skundus jie išsiuntė Europos Komisijai, prezidentei Daliai Grybauskaitei, Vyriausybei. Laiškus su beveik 300 žmonių parašų gavo ir kai kurie Seimo nariai, tarp jų ir Mindaugas Bastys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.