Nepratęsite sutarties? Išleisime nuotekas į Nemuną!

stepsysGintarė MARTINAITIENĖ

Nors teismas, kaip rašėme praėjusiame laikraščio „Draugas“ numeryje, padėjo tašką ginčuose tarp savivaldybės ir UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“, pastarieji nerimsta ir bando įrodyti, kad savivaldybė, ketindama nepratęsti sutarties, daro klaidą. Taip teigė penktadienį vykusiame posėdyje kalbėjęs bendrovės atstovas Vytautas Stepšys.

Nuotr. „Kas prisiims atsakomybę, jei nuotekos bus išleistos į Nemuną? Bus padaryta didžiulė žala gamtai“, - tarybos posėdžio metu kalbėjo V. Stepšys.

Prieš tvirtinant sprendimo projektą dėl įgaliojimo suteikimo administracijos direktoriui, kad šis nepratęstų sutarties tarp savivaldybės ir UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“, prieš tarybos narius ir kitus dalyvavusius tarybos posėdyje, stojo bendrovės atstovas Vytautas Stepšys. Jis teigė, jog, prieš priimant sprendimą, susirinkusiesiems nori pateikti informaciją. Kalbėdamas jis priminė bendrovės priešistorę, apžvelgė bendrovės veiklą, pajėgumą, atsiskaitymą už paslaugas ir pan. Bene labiausiai visus nustebino V. Stepšio teiginys, kad nevalytos nuotekos, kurios, kaip jis teigė, kaupsis, nes bus nutraukta sutartis ir UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“, neteikdami šios paslaugos gali būti priversti neišvalytas nuotekas tiesiog išleisti į Nemuną. „Kas prisiims atsakomybę, jei nuotekos bus išleistos į Nemuną? Bus padaryta didžiulė žala gamtai“, - tarybos posėdžio metu kalbėjo V. Stepšys. Tačiau tiek rajono meras, tiek daugelis kitų tarybos narių pabrėžė, kad kol nebus pastatyti nauji valymo įrenginiai, nuotekų valymą ir vandens tiekimą, kaip ir atsakomybę už galimai išleistas nuotekas į Nemuną turės prisiimti tik pati bendrovė. „Jūs turite licenciją teikti tą paslaugą ir teiksite, kol to reikės. To netgi niekas neleis jums nutraukti. Tiesiog jūsų sutartis gėdinga, kurios ir nepratęsime. Pagalvokite, kad tik 20 procentų sumoka vartotojai, o visa kita savivaldybė. Kur tai matyta“, - teiravosi tarybos narys Henrikas Zaremba. Meras pabrėžė, kad bendrovė, kuriai tiek laiko buvo mokama už perteklinį vandenį, tiesiog išnaudojo savivaldybę. Tiesa, V. Stepšys aiškino, kad bendrovė jau yra nusprendusi ir žino, kaip atskirti perteklinį vandenį nuo nuotekų, tačiau šis teiginys, kaip pasirodė, nieko nesudomino.
 
Administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis taip pat pabrėžė, kad kalbama tik apie sutarties nepratęsimą, bet ne apie nuotekų valymo paslaugos neteikimą. „Mes nesakome, kad ji bus nutraukta, nes gali būti rengiama ir nauja. Nereikia šio sprendimo sieti su valymo įrenginių nuniokojimu“, - teigė A. Damijonaitis. Meras pabrėžė, kad savivaldybė nesuinteresuota sunaikinti verslą, tačiau patarė dirbti sąžiningai ir civilizuotai, o nesurašius sunkai įkandamas sutartis, taip užsidirbinėti pinigus. Pasak rajono vadovo, „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiams“ sutarties nepratęsimas tik atveria galimybę siūlyti patrauklias sąlygas. Juk nuotekų valymo paslauga, kaip minėjome, ir toliau turės būti užtikrinta.

Tarybos narys Sigitas Stanaitis bendrovės atstovo teiravosi, koks konkrečiai yra įmonės pelningumas ir kiek žmonių dirba bendrovėje. V. Stepšys aiškino, kad apie įmonės pelną jis nėra pasiruošęs kalbėti, nes neturi buhalterinių duomenų. Kiek įmonėje yra dirbančiųjų, taip pat nelabai aišku. Iš pradžių buvo įvardijama 13, paskui – keturi žmonės.

Kalbėdamas apie numatytą vietą, kurioje turėtų būti statomi naujieji valymo įrenginiai ir ji yra priskiriama saugotinoms teritorijoms, V. Stepšys teigė: „Gerbiamas mere, nuo tokių sprendimų, kaip sakoma, žmonės grabe vartosi, o jūs tai suksitės kaip ventiliatoriuje“. Rajono vadovas patikino, kad kol kas šie sprendimai dar nepriiminėjami ir ventiliatoriuje jis taip pat neketina suktis.

Tarybos narys, įmonėje dirbantis Edmundas Rinkevičius, aptariant šį klausimą buvo nusišalinęs.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.