Šakius pasiekė pirmoji labdaros siunta iš Amerikos

labdara_JAVAsta GVILDIENĖ

Spalio 19 dieną VĮ „Šakių vaikų globos namai“ kiemas sujudo kaip skruzdėlynas – iš rankų į rankas darbuotojai ir vaikai leido pirmosios „Orphan Grain Train“ organizacijos paramos siuntos dėžes. Šakių evangelikų liuteronų kunigas Virginijus Kelertas teigė, kad tai didelė parama ne tik Vaikų namų globotiniams, bet ir daugeliui sunkiai besiverčiančių rajono šeimų.

Nuotr. Organizacijai „Orphan Grain Train“ vadovaujantis Misūrio Sinodo liuteronų bažnyčios kunigas J.Reehlas ne tik domisi evangelikų parapijos vykdoma socialine veikla, bet ir pats ją aktyviai remia.

„Orphan Grain Train“ pagrindinis tikslas – remti vaikų globos namus ir įkalinimo įstaigas įvairiose pasaulio vietose. „Savanoriai, atsižvelgdami į žmonių poreikius, gabena rūbus, medikamentus, maisto produktus, krikščionišką literatūrą ir kitus labai reikalingus daiktus, - pasakojo kunigas. -  Šis judėjimas – tai meilės atsakas į Jėzaus Kristaus pavyzdį ir tarnavimas savo artimui.“

Pasak V.Kelerto, organizacijai ,,Orphan Grain Train“ vadovaujantis Misūrio Sinodo liuteronų bažnyčios kunigas Johnas Reehlas numatęs teikti Šakių parapijai didžiulę paramą rūbais, avalyne ir kompensacine technika bei slaugos priemonėmis neįgaliesiems. Per dešimt parapijos socialinės veiklos metų, realios pagalbos kasmet sulaukia daugiau kaip 600 šeimų.  Pirmoji labdaros siunta – vaikiški drabužiai. Jie dar šiais metais bus išdalinti Vaikų globos namų auklėtiniams, socialiai remtinų ir sunkiai besiverčiančių šeimų vaikams.
 
Šakių evangelikų liuteronų parapija paramą gausiam rajono gyventojų skaičiui teikia ne tik bendradarbiaudama su rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriumi ir rajono nevyriausybinėmis organizacijomis. „Daug žmonių šiandien mus žino, patys ateina ir kreipiasi pagalbos“, - pasakojo į aktyvią paramos veiklą įsitraukęs kunigas.

Draugystė su „Orphan Grain Train“ ir kunigu J.Reehlu, koordinuojančiu organizacijos veiklą vakarų Rusijoje ir Baltijos šalyse, užsimezgė dar 2008 metais, kai pirmą kartą į Vaikų globos namus atvyko du jaunuoliai iš JAV, ketinę užsiimti savanoriška veikla. Tačiau po savaitės, galbūt dar kartą permąstę savo pasirengimą misijai, jie išvyko namo.

„Kas tai nulėmė, nežinome, - teigė Šakių vaikų globos namų socialinio darbo organizatorė Daiva Kalinauskaitė. -  Gal juos išgąsdino kalbos barjeras ar pasikeitusi laiko juosta, o gal tiesiog pirmajai savo misijai jie pasirinko pernelyg tolimą šalį.“ Po savanorių išvykimo Vaikų globos namuose apsilankė  misionierių šeima - kunigas Mark Krause su žmona Rose, atliekantys savanorystės misiją Baltijos šalyse.
„Kadangi Šakių vaikų globos namai jiems paliko gerą įspūdį, sudomino vykdoma veikla ir numatyti plėtros planai, apie mus jie pranešė Misūrio Sinodo liuteronų bažnyčios organizacijos ,,Orphan Grain Train“ kunigui J.Reehlui, - pasakojo V.Kelertas. - Su juo bendradarbiavimas tęsiasi ir šiandien. Jo dėka Šakių vaikų globos namų globotiniams netrūksta higienos priemonių, medikamentų ir vitaminų.“

Šių metų birželio pradžioje  kunigas J.Reehlas viešėjo Šakių vaikų globos namuose su jaunimo būriu ir ypač domėjosi parapijos vykdoma socialine veikla, pagalba moterims, nukentėjusioms nuo smurto šeimoje, motinoms, likusioms kritinėje situacijoje su mažamečiais vaikais, teisinių, darbo bei būsto paieškos klausimų sprendimu, aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes. Matydamas parapijos labdaringą veiklą, jis žadėjo prisidėti visomis reikalingiausiomis priemonėmis.

Kad tai nebuvo tik pažadai, paaiškėjo nepraėjus nei pusei metų. Šakių evangelikų liuteronų parapiją pasiekė pirmoji vaikų drabužių labdaros siunta iš Amerikos. Tai didelė pagalba ne tik parapijiečiams, globos namams, bet ir kitiems rajono gyventojams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.