Žalos neatlygina ir nepaaiškina kodėl

viesulasLiepos pradžioje rajone praūžęs viesulas pridarė didžiulės žalos. Dėl paramos nukentėjusiems buvo kreiptasi į Vyriausybę, tačiau iki šiol savivaldybė negavo jokio atsakymo. Savivaldybės administracija piktinasi, kad mūsų rajonas diskriminuojamas kitų atžvilgiu.

Vasarą rajone praūžusi vėtra daužė pastatų langus, plėšė stogus, laužė ir rovė medžius, griovė pastatus, traukė elektros laidus. Ne vienas pirmą kartą matydamas tokią stichinę nelaimę tik stebėjosi ir gūžčiojo pečiais. Vėtra stipriai nusiaubė septynis rajono vienkiemius.

Rajono Ekstremalių situacijų komisija nustatė, kad nuostoliai siekia pusę milijono litų. Dėl jų bent dalinio atlyginimo savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę, tačiau iki šiol jokio oficialaus atsakymo negavo. „Kodėl mes esame kitokie, nei gyvenantys prie Neries ar Nemuno. Jei jie užtvinsta ar vėtra nusiaubia, tai atlygina, o pas mus vėtra gal kitokia buvo? Kodėl mūsų žmonės kitokie?”, - retorinius klausimus kėlė meras Juozas Bertašius. Jis piktinosi ne tik todėl, kad savivaldybė diskriminuojama kitų rajonų atžvilgiu, bet ir todėl, kad institucijos, į kurias buvo kreiptasi, taip ir nesugeba parašyti raštiško atsakymo. „Finansų ministerija neva pasako, kad svarstys iš naujo, žiūrės, bet raštiškai nepatvirtina. Tegul man juodu ant balto parašo, kodėl mums negali skirti, o kitiems skiria“, - dėstė rajono vadovas. Jis teigė, kad dėl šios situacijos į aukščiausią valdžią kreipsis dar kartą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.