Skyrė paramą, nes bijo gresiančių sankcijų ir korekcijų

nuotekos_trasaAplinkos projektų valdymo agentūra informavo, kad iki metų pabaigos rajone prie nuotekų tinklų neprisijungus tiek vartotojų, kiek planuota, savivaldybei gali būti pritaikyta 4 mln. litų korekcija. Dėl susiklosčiusios situacijos Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis ir UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas kreipėsi į Ūkio komitetą. 
 
Nuotr. „Šakių vandenys” neblogai padirbėjo ir prijungti reiktų tik apie 40 – 50 valdų, o ne kelis šimtus, kaip rašo Agentūra. 
 
Aplinkos projektų valdymo agentūra pažymi, kad projekto „Nemuno vidurupio baseino investicinės programos 1 etapas“ tikslas -  Šakių rajono savivaldybėje prie nuotekų tinklų prijungti 1215 gyventojų. Agentūros atsiųstame rašte konstatuojama, kad, jų žiniomis, iki šių metų rugpjūčio 31 dienos buvo prisijungę 995 gyventojai. Agentūros nuomone, rajone vykdomos priemonės nėra efektyvios, todėl kyla rizika dėl Europos komisijos sprendime numatytų projekto tikslų, kurie turi būti pasiekti iki šių metų gruodžio 31 dienos. Už projekto tikslų neįvykdymą Šakių rajono savivaldybei gali būti pritaikytos 4 mln. litų finansinės korekcijos. Be to, Aplinkos ministerijoje rengiami finansavimo sąlygų pakeitimai dėl lėšų skyrimo projektams pagal 2007-2013 metų Sanglaudos skatinimo programą ir nesilaikantiems projektinių įsipareigojimų bus taikomas finansinės paramos skyrimo apribojimas. Tad tarp „pretendentų“ gauti mažesnę paramą yra ir Šakių rajonas. Suprantama, to niekas nenori.

Spręsdami susiklosčiusią situaciją, Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis ir UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas kreipėsi į Ūkio komitetą, kad šis priimtų protokolinį sprendimą dėl finansinės paramos skyrimo. Tai turėtų būti numatyta ir tvirtinant rajono biudžetą. Pasak K. Kuncaičio, kad būtų įvykdyta projekte numatyta užduotis, reikėtų 60-70 tūkst. litų. „Šakių vandenys” neblogai padirbėjo ir prijungti reiktų tik apie 40 – 50 valdų, o ne kelis šimtus, kaip rašo Agentūra. Be to, pirmajame etape projekto vykdytojai buvo ne tik ,,Šakių vandenys”, bet ir savivaldybė, o antrajame etape tik jie, tad dabar atsakomybę turime prisiimti ir mes“, - aiškino Ūkio skyriaus vedėjas. Be to, jis pabrėžė, kad labai svarbu viską suspėti iki šių metų pabaigos, nes situacija, kai pradės tikrinti pati Europos komisija, gali būti dar blogesnė. Tuomet bus vėlu kažką pakeisti, nes ji galės taikyti ir sankcijas. Buvo nuspręsta, kad su gyventojais „Šakių vandenys“ pasirašys sutartis ir per tam tikrą laikotarpį gyventojai pinigus grąžins. „Reikia pateikti atsakymą Agentūrai, ką mes darome. „Šakių vandenys“ skubos tvarka turi imtis darbų“, - ne kartą pabrėžė K. Kuncaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.