Iš ministerijos atstovų atsakymo negavo

meraiLietuvos savivaldybių asociacijos Žemės valdymo ir kaimo reikalų komiteto nariai diskutavo apie perduotų savivaldybėms valstybinių žemės ūkio funkcijų finansavimą 2012 metais. LR Žemės ūkio ministerijos atstovų buvo prašoma atsakyti į savivaldybėms rūpimus klausimus.

LSA Žemės valdymo ir kaimo reikalų komiteto pirmininko antrasis pavaduotojas Gediminas Vaičionis teikė svarstyti klausimą dėl perduotų savivaldybėms valstybinių žemės ūkio funkcijų finansavimo 2012 metais. „Savivaldybių merai ir Žemės ūkio skyrių vedėjai šią problemą gerai žino, kadangi apie tai esame diskutavę jau vasarą. Maždaug žinome tuos preliminarius skaičius, koks bus Žemės ūkio skyrių finansavimas. Pakoregavus metodiką, susidarė situacija, kad 26 savivaldybėms kitais metais finansavimui, kad pasiektų ankstesnių metų lygį, trūksta 631 tūkst. litų“,- sakė G. Vaičionis. Ateinančiais metais net 43 tūkst. litų mažesnį finansavimą gaus ir Šakių rajono savivaldybės Žemės ūkio skyrius.  

Be to, LR Finansų ministerija informavo, jog dviem procentais mažėja Žemės ūkio skyrių finansavimas. „Čia susirinkome tam, kad iš Žemės ūkio ministerijos išgirstume, kaip tai bus daroma. Kokią viziją mato Žemės ūkio ministerija“, - aiškino antrasis pavaduotojas.
 
Žemės ūkio ministerijos atstovai sakė, jog G. Vaičionio minėtų lėšų ministerija negavo, nors derėjosi. Atstovė priminė, jog praėjusius dvejus metus 26 savivaldybės trūko lėšų, tačiau pernai ministerijai pavyko išsiderėti ir gauti papildomų pinigų. „Todėl toms 26 savivaldybėms lėšos sumažės“,- teigė ministerijos atstovė.

Šakių rajono meras kėlė klausimą, kodėl finansavimas mažinamas ne visoms savivaldybėms vienodai. „Ar mes turime rimtą metodiką, pagal kurią skiriamos lėšos tai deleguotai funkcijai atlikti?“,- klausė komiteto pirmininkas V. Pozingis.

G. Vaičionis prašė perduoti ministerijai, kad per vieną dieną atėjo 30 savivaldybių atsakymai dėl nebaigtų melioracijos projektų.

Komiteto nariai vienbalsiai pritarė, kad ši problema būtų perduota Probleminių klausimų komisijai prie Žemės ūkio ministerijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.