Šakių seniūnija džiaugiasi sėkmingai besibaigiančiais metais

jakas_tamosaitisGiedrė PLEČKAITYTĖ

Metams besibaigiant didžiausios Šakių rajone seniūnijos seniūnas Alfonsas Jakas tradiciškai į seniūniją pakvietė įvairių žinybų vadovus, seniūnaičius, bendruomenių centrų pirmininkus. Prie šventinio stalo ne mažo būrelio žmonių akiratyje buvo prisiminti šiemet nuveikti darbai ir pasidžiaugta artėjančiais Naujaisiais.

Nuotr. Šventinėje popietėje seniūnas kvietė pasisakyti visų seniūnijoje dirbančių įstaigų vadovus. VĮ „Šakių miškų urėdija“ urėdas S. Tamošaitis švenčių proga simbolinę dovaną įteikė A. Jakui.

Šakių seniūnija kasmet tęsia gražią tradiciją, kuri gruodžio pabaigoje draugėn suburia visų seniūnijos valstybinių įstaigų vadovus, seniūnaičius, bendruomenių pirmininkus. Toks susitikimas seniūnijos administracijos posėdžių salėje vyko praėjusį ketvirtadienį.

Mero žvilgsnis į seniūniją

Susitikti su Šakių seniūnijos administracijos darbuotojais bei svečiais į šventinę popietę atvyko rajono meras Juozas Bertašius ir pavaduotoja Rima Rauktienė. Meras atviravo, jog jam tradiciškai seniūnijoje metų pabaigoje vykstanti šventė yra labai brangi. Mat šio susibūrimo metu jis gali akis į akį susitikti su žmonėmis.
 
Mero įsitikinimu, šiemet Šakių seniūnijoje buvo atlikti du itin svarbūs darbai. Svarbus darbas atliktas Žalgirio gyvenamųjų namų kvartale, kur užbaigti gatvės įrengimo darbai. „Tai 25-erius metus trukę darbai. Visų kantrybės dėka pavyko padaryti. Manau, kad žmonėms, kurie ten gyvena, prailginome gyvenimą“,- džiaugėsi rajono vadovas. Kitas labai svarbus Šakiuose atliktas darbas – tai tvenkinio išvalymas. Mero pastebėjimu, jeigu šakiečiai išsaugos švarų tvenkinio vandenį, tai ateityje atsiras lėšų ir taip visų išsvajotam pliažui įrengti.

Metus baigė be skolų

„Noriu visus informuoti, kad metus baigėme be įsiskolinimų, be didelių išlaidų. Mes kiekvieną litą taupiai naudojome. Galiu pasigirti, iš savivaldybės neprašėme miesto puošimui, mes sugebame išsisukti iš turimų pinigų. Mes gautas lėšas išnaudojame proporcingai kiekvieną mėnesį, dirbame tuos darbus, kurie tuo laikmečiu būtini“,- optimistiškai kalbėjo seniūnas, džiaugdamasis, jog dėl miesto papuošimo seniūnija sulaukia daug pagiriamųjų žodžių.

Šakių rajono savivaldybė gali pasigirti metus baigianti be įsiskolinimų. Tad, kaip ir pernai, taip ir šiemet rajono vadovas pritarė minčiai, metų gale darbuotojams skirti premijas. „Aš tikrai pritariu rajono merui. Jeigu mes sutaupome lėšų, tai klausykit, kodėl mes turime grąžinti jas į biudžetą, kad pinigai išplauktų ant nereikalingų dalykų ar tualetų statybos, ar dar ko nors. Tai kodėl mes negalime pagerbti tų žmonių, kurie įdėjo daug triūso, dirbo viršvalandžius, šeštadienį ar sekmadienį, spręsdami avarines situacijas. Meras tikrai supranta dirbančius žmones. Manau, patriotizmas yra patriotizmas, bet jeigu dirbi – tai turi gauti ir atlygį“,- savo nuomonę reiškė A. Jakas, džiaugdamasis darniu, tvirtu seniūnijos kolektyvu.

Seniūnijos sunkumai

Šakių seniūnija turi gana gausų būrį ir socialiai remtinų gyventojų. Šakiuose yra išdalijama daugiausiai paramos maisto produktais. Šakių seniūnijoje ir pačiame mieste labdarą maisto daviniais gauna 1922 asmenys. Seniūno pastebėjimu ne retai labdaringų kruopų pasiimti žmonės atvyksta gan prabangiais automobiliais. „Socialines išmokas gaunantiems žmonėms pasiūlome darbą, kad jie atidirbtų už gautus pinigus, tai jie visaip išsisukinėja“, - gyvenimiškus faktus dėstė A. Jakas. Pasak jo, socialinius klausimus seniūnijoje sprendžia speciali komisija. Ji nusprendžia, kam ir kokią paramą duoti. „Visa tai mėginame išspręsti dalykiškai ir vietoje“,- tvirtino seniūnas.

Šakiuose yra 128 neprivatizuoti butai. „Mes tuos būstus tvarkome. Lėšos nėra labai didelės, bet įsitenkame. Įrodinėjame gyventojams, kad yra sudarytos sutartys, kad jų privaloma laikytis, kas priklauso nuo mūsų, tą mes ir atliekame. Įsiskolinimai už butus yra dideli. Aš mėginu tuos žmones įdarbinti seniūnijoje viešiesiems darbams. Už darbą žmonės gauna atlygį ir aš prie kasos durų laukiu jų su tam tikru reikalavimu, kad užsimokėtų. Mes tuos žmones stengiamės įdarbinti ilgesniam laikui, kad mažėtų jų skolos“,- sakė seniūnas. Apžvelgdamas seniūnijos problemas, seniūnas dėmesį skyrė ir Briedžiuose naikinamam priešgaisriniam punktui.

Šventinėje popietėje ne mažai kalbėjęs seniūnijos vadovas dėkojo seniūnaičiams, bendruomenių pirmininkams bei įvairių seniūnijoje veikiančių valstybinių įstaigų vadovams už rezultatyvų bendradarbiavimą siekiant bendrų tikslų. „Man paprašius, tikrai niekas neatsisako padėti“,- teigė A. Jakas, dėkodamas kiekvienos įstaigos vadovui. Seniūnas patikino, jog žmonėms iškylantys klausimai dažniausiai yra sprendžiami su seniūnaičių pagalba. „Seniūnaičių pagalba yra labai didelė. Visiems dėkoju“, - ne kartą kartojo seniūnas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.