Ką rinksime į Seimą?

rinkimaiVyriausioji rinkimų komisija (VRK) rengiasi šių metų rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams. Vienas iš komisijos sunkių, dažnai kandidatų kritiškai vertinamų, darbų yra vienmandačių rinkimų apygardų sudarymas.

Nuotr. Skaičiuojama, kad rinkimuose į Seimą Šakių vienmandatėje apygardoje turėtų būti šiek tiek daugiau nei 31 tūkst. rinkėjų.

Kaip informuoja VRK, dėl demografinių procesų netolygumo rinkėjų skaičius miestuose ir rajonuose keičiasi nevienodai, todėl rinkimų apygardų ribas artėjant eiliniams rinkimams tenka peržiūrėti taip, kad rinkėjų skaičius atitiktų įstatymo reikalavimus. Rinkėjų skaičius apygardoje turi būti nuo 0.8 iki 1.2 vidutinio rinkėjų skaičiaus visose vienmandatėse rinkimų apygardose. Todėl, kai kuriose apygardose, atsižvelgiant į rinkėjų skaičių, turės būti keičiamos apygardų ribos.

Nurodoma, kad Šakių vienmandatėje apygardoje 2012 metais Seimo rinkimuose turėtų būti 31 tūkst. 41 rinkėjas. Lietuvoje, 71 apygardoje, numatoma 2 mln.613 tūkst. 53 rinkėjai.

Pagal Gyventojų registro šių metų sausio 1 duomenis, vidutinis rinkėjų skaičius apygardoje bus apie 36 tūkst. 804. Pagal 2008 metų Seimo rinkimų balsų skaičiavimo protokolus vidutinis rinkėjų skaičius vienmandatėje rinkimų apygardoje buvo 37 tūkst. 973.
 
Kiek žinoma, Šakių rajono vienmandatėje apygardoje  turėtų susirungti „Tvarkos ir teisingumo“ narė Ona Valiukevičiūtė, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Algirdas Klimaitis, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos atstovė Rima Rauktienė, Liberalų ir centro sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Kęstutis Smirnovas, Lietuvos socialdemokratų partijos narys, dabar mūsų rajonui Seime atstovaujantis Mindaugas Bastys. Savarankiškai savo kandidatūrą savivaldos rinkimuose išsikėlęs ir į rajono tarybą patekęs gelgaudiškietis Edmundas Rinkevičius taip pat neatmeta galimybės dalyvauti Seimo rinkimuose. Kol kas dėl savo kandidatūros nėra apsisprendęs Darbo partijos Šakių skyriaus pirmininkas Antanas Litvinas. Atrodo, rinkėjai tikrai turės iš ko pasirinkti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.