Žadėtas ištaisyti darbo brokas taip ir liko brokas

keliu_brokasGintarė MARTINAITIENĖ

Lygiai prieš metus laiko rašėme apie apgailėtiną gatvių būklę Šakių mieste, kuri susidarė po įgyvendintų vandentvarkos ir nuotekų tinklų projektų. Dėl tos pačios priežasties nemažai rūpesčių kyla ir kai kuriose seniūnijose. Nors dar pernai buvo žadėta, kad rangovai defektus ir darbo broką turės ištaisyti, pasirodo, vėl bus sudaryta speciali komisija, kuri spręs susidariusią situaciją.

Nuotr. Nors prieš metus laiko buvo važinėjama probleminėmis gatvėmis ir apžiūrinėjami, fiksuojami defektai, juos žadėję ištaisyti rangovai savo pažado neištesėjo. Todėl situacija bus sprendžiama iš naujo.

Sudarys komisiją

Jau praėjusiais metais žmonėms akis badė darbų brokas. J. Basanavičiaus, Siesarties ir kitose gatvėse Šakiuose, Lukšiuose, kur buvo įgyvendinami nuotekų tinklų ir vandentvarkos projektai. Pasibaigus darbams, išryškėjo akivaizdūs asfalto iškilimai, įdubimai, suskilimai. Vietomis šie defektai siekia pravažiuojančių automobilių apačias. „Tose vietose, kur kastos tranšėjos ir tiesti įvadai yra įdubimai ir, techniškai kalbant, gatvės tiesiog neturi savo profilio. Taip būti negali“, – akcentavo Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis. Jis informavo, kad artimiausiu metu administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio įsakymu bus sudaryta 10 narių komisija, kuri imsis atitinkamų priemonių situacijai išsiaiškinti. Pasak K. Kuncaičio, projekto vykdytojas, tai yra UAB „Šakių vandenys“, yra įpareigotas kviestis generalinius rangovus ir žiūrėti, ką galima padaryti. Ūkio skyriaus vedėjas teigė, kad bus kviečiami visų trijų projekto etapų darbų rangovai. Tai yra UAB „Kamesta“, UAB „Žilinskas ir KO“ bei UAB „Statybos ritmas“.
 
Turėjo sutvarkyti pernai

Tiesa, praėjusiais metais pirmųjų dviejų įmonių atstovai jau buvo iškviesti ant raudonojo kilimėlio. Tuomet su savivaldybės administracijos bei UAB „Šakių vandenys“ atstovais jie važinėjo probleminėmis gatvėmis ir fiksavo didžiausius pažeidimus. Buvo aiškinama, kad galbūt buvo netinkamai supilti reikiami žvyro ar smėlio sluoksniai, darbus buvo skubama atlikti iki numatytų terminų, tad buvo skubama asfaltuoti, netinkamai ar minimaliai suvoluotas gruntas nesusigulėjo ir dabar „vaikšto“. Tai ypač išryškėja žiemą ir pavasariop, kai nuo šalčio kilnojasi, trūkinėja asfaltas. Tačiau jau tuomet buvo kalbama, kad darbų brokas privalo būti ištaisytas ir primenamas penkerių metų garantinis laikotarpis. Susitikime dalyvavęs UAB „Evikta“ techninės priežiūros inžinierius Mindaugas Murauskas pripažino, kad tai brangus dalykas, bet, atšilus orams, buvo žadama pradėti darbus.

Nesutvarkys – skųsis

Kaip matome, per metus situacija nepajudėjo iš mirties taško. Tad kodėl taip atsitiko? Administracijos direktorius J. Puodžiukaitis apgailestavo, kad rangovai pažadėjo, bet savo pažadų neištesėjo. Todėl dabar bus bandoma kalbėtis dar griežčiau nei praėjusiais metais ir, jei rangovai nesiims priemonių ir defektinių kelio dangos vietų nesutvarkys, bus kreipiamasi į Aplinkos ministeriją, Aplinkos projektų valdymo agentūrą. „Negali taip būti, privalo sutvarkyti, nes dar galioja garantinis laikotarpis. Jei per tą laiką jie nieko nepadarys, visa tai liks savivaldybei. Jei nesutvarkys, tegul aiškinasi aukštesnės institucijos“, - sakė J. Puodžiukaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.