Dešimt Kriūkų bendruomenės veiklos metų - dešimt bendravimo žingsnelių

kriuku_bendruomeneAsta GVILDIENĖ

Praėjusį penktadienį Kriūkuose geros nuotaikos ir linksmybių netrūko – bendruomenė šventė pirmąjį savo veiklos dešimtmetį – tik „Dešimt žingsnelių“. Pašėlioti ir su švente kriūkiečius pasveikinti suvažiavo kaimynai iš Gerdžiūnų, Plokščių ir Lekėčių.  Su dovanomis ir Padėkos raštais atvyko rajono vicemerė Rima Rauktienė, Seimo narys Mindaugas Bastys, lydimas savo padėjėjos Kristinos Geršvaltaitienės, ir Kriūkų seniūnė bei Šakių bendruomenių centrų asociacijos (BCA) atstovė Ona Rakauskienė.

Nuotr. Buvusi Kriūkų bendruomenės centro pirmininkė A.Mockaitienė (kairėje) ir naujoji pirmininkė L.Liutvinienė (viduryje) uždegė po simbolinę dešimtmečio žvakelę.

Kriūkų bendruomenės centras buvo antrasis centras, susibūręs 2002 metais po Gelgaudiškyje įkurto bendruomenės centro. Pasak visą dešimtmetį aktyviai bendruomenės veikloje dalyvavusios ir šį vasarį išrinktos centro pirmininke Lilijos Liutvinienės, kad bendruomenė taptų vienu kumščiu reikėjo laiko, veiklos ir pajautimo, kad vieni kitiems labai svarbūs ir reikalingi. „Liūdna būti vienam, todėl tiesiog buvo būtina visus įprasminti žodyje MES“, - tikino ji, prisimindama visus iki šiol bendruomenei atsidavusius ir vadovavusius žmones: Zigmą Martinkevičių, Augustiną Pečiulį, Rimantą Užomecką, Anelę Mockaitienę ir jau Anapilin išėjusį Viktorą Jakštį.
 
L.Liutvinienė teigė, kad daugelį dalykų sukurti lengva, tačiau sunku juos išlaikyti – taip yra su tradicijomis ir bendruomeniškumu. Tai suprasdami kriūkiečiai per Šakių krašto vietos veiklos grupę sėkmingai įgyvendina projektą „Bendruomeniškumas – kaimo ateities garantas“. Pasak pirmininkės, šis renginys taip pat yra vienas iš numatytų šio projekto veiklų. „Kam esame reikalingi, jei ne vieni kitiems, - tvirtino ji. – Žmogus gyvena tol, kol yra kam nors reikalingas.“

Šventėje dalyvavę svečiai džiaugėsi Kriūkų bendruomenės aktyvumu ir linkėjo puoselėti bei dar labiau stiprinti tarpusavio bendrystę. R.Rauktienė bendruomenės pirmininkei padovanojo gėlių puokštę su dešimčia šaukštelių, simbolizuojančių dešimt veiklos metų. Ji įteikė mero Juozo Bertašiaus Padėkos raštus Margaritai Jakštienei, Marijai Rubikienei, Daivai Naujokaitienei, Redai Damijonaitienei, Ievai Masteikaitei, L. Liutvinienei ir pasveikino buvusią pirmininkę, šiais metais dėl silpnos sveikatos iš pareigų pasitraukusią, Anelę Mockaitienę.

M.Bastys iš Vilniaus atvežė didžiulę pintinę geltonų tulpių, linkėdamas pasodinti jas gėlyne ir taip dar labiau papuošti Kriūkų miestelį. Jis įteikė Padėkos raštus buvusiems bendruomenės pirmininkams Z. Martinkevičiui ir A. Mockaitienei, kuri, kaip pati teigė, buvo amžinasis bendruomenės metraštininkas, niekada tiek apdovanojimų negavęs ir taip nepagerbtas, kaip dešimtmečio šventės vakarą.

O.Rakauskienė pasveikino bendruomenę ir kaip kriūkiečių seniūnė, ir kaip Šakių BCA tarybos atstovė, pirmininkės Grinos Šnirpūnienės įpareigota, įteikė gėles ir dovanas naujajai pirmininkei. Daug nuoširdžių padėkos žodžių už pastangas buriant kaimo žmones bendrai veiklai pirmojo bendruomenės gyvavimo Jubiliejaus proga išsakė buvę, tačiau gimtinės nepamirštantys kriūkiečiai, su dovanomis atvyko ir gražių palinkėjimų negailėjo neįgaliųjų klubo „Paunksmė“ nariai.

L.Liutvinienė džiaugėsi, kad kiekvienais metais prie bendruomenės prisijungdavo vis daugiau žmonių, atiduodančių save bendram tikslui, savanoriškai dirbančių bendrai kaimo žmonių gerovei. Už aktyvią bendruomeninę veiklą ji dėkojo ir Padėkos raštus įteikė UAB „Agrolina“ vadovei Ramintai Bastytei, Danutei Valuckienei, Laimai Sutkaitienei, Marijai Pranckaitienei, Zitai Bastienei, Daliai Ulkienei, Gražinai Adomaitienei, Editai Pranckaitienei, Daivai Pavalkienei, Romai Remeikienei, Vidai Masteikienei ir Juozui Bacevičiui, visų gerai žinomam Zuzės vardu.

Renginiui dirigavo ir kas po ko į sceną lipa kėravojo trys šio krašto gaspadinės – tikros iš stuomens ir iš liemens Zanavykijos krašto moteriškės -  Petronėlė, Marcelė ir senmergė Elzė. Susirinkusiuosius linksmino, dainas dainavo, šokius šoko ir net spektaklį scenoje suvaidino kūrybingi ir energingi Kriūkų bendruomenės centro nariai. Kaimynus su dešimtmečiu sveikino į renginį atvykę Gerdžiūnų, Plokščių ir Lekėčių bendruomenių atstovai. Išalkti svečiams ir bendruomeniečiams neleido Kriūkų moteriškės, vaišinusios visus krosnyje keptu zanavykišku kugeliu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.