Kalbėjo apie regioninę politiką

Praėjusį pirmadienį rajono meras Juozas Bertašius dalyvavo Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdyje, kuriame daugiausiai kalbėta apie regioninę politiką 2014 – 2020 metais.

Išklausęs pranešėjų kalbas J. Bertašius turėjo ką pasakyti. „Jei jau tai yra regiono pinigai, tai jie čia ir turėtų būti tvarkomi, o ne taip, kad didžiąją dalį lėšų pasiima didmiesčiai, o mažesniems lieka trupiniai. Manau, kad turėtų būti tvarkomi regiono, rajono ar didžiųjų seniūnijų centrai, o ne taip, kaip yra dabar. Turėdami pinigus, galėtume paprasčiau juos pasiskirstyti, gal įgyvendinti kokį bendrą projektą“, - mintimis po susitikimo dalijosi rajono vadovas, akcentuodamas, kad ir regioninės plėtros finansavimas turėtų būti atitinkamas. Taip pat meras kalbėjo apie tai, kad reikėtų baigti juokinti svietą su probleminėmis savivaldybėmis, kurios dažnai tokiomis tampa tiesiog per naktį, nes kai kuriems aukštiems pareigūnams tiesiog tai paranku. Vėliau tokioms savivaldybėms daug lengviau įgyvendinti projektus, joms taikomos tam tikros lengvatos ir pan. J. Bertašius piktinosi, kad šiais klausimais mūsų šalyje nėra jokios lygybės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.