Labdaros siunta iš Amerikos – parama mūsų krašto gyventojams

labdaraKovo 19 dieną Šakių evangelikų liuteronų parapija sulaukė antrojo labdaros konteinerio iš Nebraskos valstijos (JAV). Vaikų globos namų auklėtiniai ir Šakių „Varpo“ vidurinės bei „Aukuro“ pagrindinės mokyklų moksleiviai padėjo iškrauti organizacijos „Orphan Grain Train“ paramos siuntos dėžes.

Nuotr. Labdaros siuntą iš Amerikos padėjo iškrauti ne tik Vaikų globos namų auklėtiniai, bet ir „Varpo“  bei „Aukuro“  mokyklų moksleiviai.

Pagrindinis organizacijos „Orphan Grain Train“ tikslas – remti vaikų globos namus ir įkalinimo įstaigas įvairiose pasaulio vietose. Savanoriai, atsižvelgdami į žmonių poreikius, gabena rūbus, medikamentus, maisto produktus, krikščionišką literatūrą ir kitus labai reikalingus daiktus. Šis judėjimas – tai meilės atsakas į Jėzaus Kristaus pavyzdį ir tarnavimas savo artimui.

Pasak Vaikų globos namų socialinio darbo organizatorės Daivos Kalinauskaitės, tai jau antroji labdaros siunta iš Amerikos. Organizacijai ,,Orphan Grain Train“ vadovaujantis Misūrio Sinodo liuteronų bažnyčios kunigas Johnas Reehlas yra numatęs du kartus per metus Šakių parapijai atsiųsti didžiulę paramą rūbais, avalyne ir slaugos priemonėmis neįgaliesiems.
 
Šakių evangelikų liuteronų parapijos klebono Virginijaus Kelerto teigimu, per dešimt parapijos socialinės veiklos metų, realios pagalbos kasmet sulaukia daugiau kaip 600 rajono šeimų.  „Nors dalindami labdarą bendradarbiaujame  su rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriumi ir kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, daug žmonių šiandien mus žino ir patys kreipiasi pagalbos“, - pasakojo į aktyvią paramos veiklą įsitraukęs kunigas.

Šakių evangelikų liuteronų parapiją pasiekusi antroji vaikiškų ir sportinių drabužių, dviračių, vaikų lovelių bei vaikštynių neįgaliesiems labdaros siunta iš Amerikos - didelė pagalba ne tik parapijiečiams, vaikų globos namams, bet ir kitiems rajono gyventojams. Šį kartą sportinių drabužių planuojama pasiūlyta ir rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams, vaikų darželių auklėtiniams bei sporto klubų nariams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.