Moderniąja REGIA susidomėjo ir Šakių rajono savivaldybė

damijonaitisGiedrė PLEČKAITYTĖ

Koja kojon su naujausiomis technologijomis žengianti VĮ „Registrų centras“ sukūrė tinklalapį regia.lt (REGIA), kuriame teikiamos regionų geoinformacinės aplinkos paslaugos. Tai yra galingas, patogus įrankis, sukurtas specialiai savivaldybėms. Oficialiai skelbiama, jog nemokamomis REGIA paslaugomis susidomėjo tik penkios šalies savivaldybės. Jau balandžio mėnesį Šakių rajono savivaldybė sieks tapti šeštąja savivaldybe, kuri prisijungs prie REGIA.

Nuotr. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas A. Damijonaitis išreiškė viltį, kad Šakių rajono savivaldybė bus šeštoji, prisijungusi prie informacinio tinklalapio REGIA.

Skverbiasi naujovės

VĮ „Registrų centras“ sukurtame tinklalapyje regia.lt, kitaip vadinamame tiesiog REGIA, suteikiama galimybė visų šalies savivaldybių administracijoms nemokamai skelbti miesto žemėlapius įvairiais aspektais. Juose galima rasti atskirų savivaldybių pateiktą informaciją apie bevielio interneto prieigas, bankomatus, alkoholio prekybos vietas, lankytinus objektus, bendruosius ir detaliuosius planus bei daugelį kitų objektų. REGIA tikslas – sudaryti patogias sąlygas geografine padėtimi grindžiamų sprendimų priėmimui ir palengvinti informacijos mainus. Tinklalapyje visa informacija pateikiama grafiškai kiekvieno miesto žemėlapyje. VĮ „Registrų centras“ sukurta paslaugų sistema REGIA susidomėjo pirmosios penkios šalies savivaldybės: Birštonas, Druskininkai, Neringa, Utena, Rietavas. Tad vienos jų - Birštono savivaldybės administracijos direktoriaus Valentino Vinco Revucko teiravomės, kas paskatino prisijungti prie REGIA? „Savivaldybei šis projektas pasirodė įdomus tuo, kad kiekvienas gyventojas gali pamatyti situaciją savivaldybėje – tai yra gali sužinoti informaciją apie pastatų paskirtį, kur galima rasti viešojo maitinimo vietas, atliekų valymo aikšteles ar autobusų maršrutus. REGIA tinklalapyje pasiekiama svarbiausia informacija, skirta gyventojams. Žinoma, savivaldybės specialistams padaugėjo papildomo darbo. Tačiau dabar pats rengiu įsakymą, kad dėl gyventojams aktualios informacijos teikimo būtų atsakingi visų skyrių vedėjai“,- sakė direktorius V. N. Revuckas, pridurdamas, jog praėjo dar nedaug laiko, bet savivaldybė nesigaili dalyvaudama šiame projekte. Kaip tikino VĮ „Registrų centras“ atstovas spaudai Aidas Petrošius, ar REGIA prigis, parodys laikas. „Ką VĮ „Registrų centras“ specialistai sukūrė yra kaip tik tai, ko labai trūko Lietuvoje“,- sakė A. Petrošius. Beje, po kovo 13 dieną vykusios respublikinės spaudos konferencijos, kurioje teisingumo ministras Remigijus Šimašius kalbėjo apie naują projektą REGIA, išaugo ir kitų savivaldybių susidomėjimas, daugiau jų turėtų prisijungti prie šio projekto.
 
Susidomėjimą parodė ir Šakiai

Pasak A. Petrošiaus, REGIA tinklalapis sukurtas neterminuotam laikui ir šios paslaugos nemokamos. „Ateityje mokestis gali būti imamas. Tarkime, bus nuspręsta sukurti kažkokią pridėtinę vertę ir pardavinėti paslaugas per regia.lt svetainę. Tokiu atveju už komercines paslaugas  būtų imamas tam tikras, simbolinis mokestis“,- sakė atstovas spaudai. Be to, per šį tinklalapį gyventojams patiems bus suteikta galimybė interaktyviai bendrauti su valdžia. Taip žmonės galės kreiptis į savivaldybę paslaugų ar pagalbos, pavyzdžiui, informuoti atsakingas institucijas apie gatvių dangoje atsivėrusias duobes, išvirtusius medžius, inžinerinių tinklų avarijas. „Manome, kad žmonėms irgi turėtų būti patogiau bendrauti su valdžios institucijomis. Taip būtų išvengta popierinio susirašinėjimo. Apie tai galvodami ir kūrėme tinklalapį, skirtą savivaldai ir gyventojų gerovei. Tikimės, kad gyventojai galės efektyviau bendrauti su vietos valdžia. Aišku ir verslui šita aplinka bus patraukli“,- kalbėjo A. Petrošius.

Beje, šią naujovę VĮ „Registrų centras“ specialistai savivaldybėms pristatė dar prieš naujus metus, tačiau tuo, kaip žinia, susidomėjo tik penkios savivaldybės. Jau praėjusią savaitę Šakių rajono savivaldybė kreipėsi į VĮ „Registrų centras“ ir prašė atvykti bei detaliau pristatyti REGIA. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis patikino, kad savivaldybė pasiruošusi teikti informaciją regia.lt tinklalapyje. „Tam dalykui ruošiamės labai rimtai. Pas mus buvo atvažiavusi Registrų centro specialistė, balandžio 12 dieną darome susitikimą, kuriame dalyvaus specialistė ir įstaigų vadovai. Šakių rajono savivaldybė ruošiasi būti įtraukta į tinklalapį ir galbūt taps šeštąja savivaldybe, kuri dalyvaus šiame projekte“,- patikino A. Damijonaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.