Metus išdirbusi taryba išsiskyrė veiklumu

smirnovas_puskunigisGintarė MARTINAITIENĖ

Rajono meras Juozas Bertašius džiaugėsi, kad šios kadencijos taryba, kuriai jau vieneri, dirba kaip niekad aktyviai. Be to, vis daugėja pateikiamų sprendimo projektų tarybai, tad artimiausiu metu planuojama posėdžiauti ne vieną, o du kartus per mėnesį.

Nuotr. Daugiausiai komiteto posėdžių praleido K. Smirnovas (kairėje), o tarybos posėdžių – M. Puskunigis.

Tarybos narių aktyvumas vertinamas pagal jų dalyvavimą posėdžiuose, diskusijas jų metu, pateiktus siūlymus, pastabas. Lyginant kelerius paskutiniuosius metus dabartinės kadencijos tarybos nariai yra labai aktyvūs. Pavyzdžiui, jei 2008 metais tarybos posėdžių protokoluose buvo net 35 nedalyvavimo žymos, 2009 metais – 32, o 2011 šis skaičius sumažėjo iki 15.
 
Praėjusiais metais net 15 tarybos narių nepraleido nė vieno tarybos posėdžio. Tai Ramutė Alytė Bastienė, Kęstutis Gudelevičius, Irena Haase, Marija Jurgilienė, Aurelija Maksvytienė, Martinas Eimutis, Darius Mikelionis, Zigmas Povilaitis, Virginija Puskunigienė, Edmundas Rinkevičius, Sigitas Stanaitis, Valdas Stankūnas, Zenonas Ulkė, Bernardinas Petras Vainius ir Henrikas Zaremba. Po vieną tarybos posėdį praleido Vaidas Balčiūnas, Juozas Bertašius, Antanas Burkšaitis, Rima Rauktienė, Violeta Simonavičienė, Tomas Skaizgirys, po du posėdžius praleido Aušrelė Pukinskienė, Kęstutis Smirnovas, Vytautas Bitinas. Vienintelis naujai taryboje dirbantis Mantas Puskunigis nebuvo trijuose posėdžiuose. Jis būtų nepažangiausias šios kadencijos tarybos narys, tačiau lyginant su ankstesniais metais tai nebūtų labai didelis nusižengimas. Ankstesniais metais kai kurie tarybos nariai nedalyvaudavo septyniuose ir daugiau posėdžių. Daugiausiai, keturis, komitetų posėdžius praleido K. Smirnovas.

Išskirtinai dideliu aktyvumu tarybos ir komitetų posėdžių metu išsiskyrė tarybos narys E. Rinkevičius. Aktyviai dirbo ir savo pasiūlymais bei pastebėjimais reiškėsi jau nemažą tarybos nario darbo patirtį turintys H. Zaremba, Z. Ulkė, I. Haase, V. Balčiūnas, taip pat nauji tarybos nariai K. Gudelevičius, D. Mikelionis, A. Pukinskienė, V. Simonavičienė ir B. P. Vainius. Kalbant apie komitetų darbą aktyvumu išsiskyrė Regioninės plėtros komitetas, vadovaujamas E. Rinkevičiaus, kur septynių posėdžių nepraleido ne vienas komiteto narys.

Pavyzdžiui, 2010 metais nebuvo nė vieno tarybos nario posėdžio metu pateikusio kokį nors paklausimą. 2011 metais posėdžių metu buvo pateikti trys paklausimai. Tarybos narė I. Haase frakcijos vardu pateikė paklausimą UAB „Šakių šilumos tinklai“, prašydama pateikti priemonių planą, pagal kurį UAB „Šakių šilumos tinklai“ sieks išvengti prognozuojamų šilumos kainų didinimo. Rajono savivaldybės meras J.Bertašius Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos ir Tvarka ir teisingumas partijos bei Liberalų centro sąjungos partijos vardu pateikė paklausimą tarybos nariams I. Haase ir E. Rinkevičiui dėl nuotekų valymo Gelgaudiškyje, siekdamas išsiaiškinti, kaip Gelgaudiškio bendruomenei atstovaujantys tarybos nariai planuoja spręsti Gelgaudiškio vandentvarkos problemas. Tarybos narys V.Balčiūnas pateikė paklausimą Ūkio skyriaus vedėjui Kęstučiui Kuncaičiui ir vyriausiajai specialistei Astai Cikanienei, suformuluodamas konkrečius klausimus dėl lietaus kanalizacijos funkcionavimo gyvenvietėse ir nuotekų tvarkymo projektų įgyvendinimo. Atsakymai į paklausimus, išskyrus antrąjį, buvo pateikti rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento nustatyta tvarka. Ne tarybos posėdžių metu buvo pateikti šešių tarybos narių paklausimai. Asmenys, kuriems jie buvo adresuoti, į juos pateikė atsakymus nustatyta tvarka.

Nuo praėjusių metų balandžio iki gruodžio 20 dienos rajono tarybai buvo pateikta 311 sprendimo projektų, iš kurių devynis atidėjo, penkis išbraukė iš darbotvarkės. Šiais metais taryba jau apsvarstė 156 projektus. „Jau nepajėgiame aprėpti, kiek daug įvairių klausimų. Vien švietimo reforma kiek pridėjo. Balandį turėsime daryti tikrai du posėdžius, gali būti, kad ir kitais mėnesiais to neišvengsime“, - kalbėdamas apie tarybos darbą pabrėžė J. Bertašius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.