Artinama stambiagabaričių atliekų surinkimo paslauga

Atliekų surinkimo paslaugas teikianti UAB „Ekonovus“ šį pavasarį didesnėse Šakių rajono gyvenvietėse sudarys sąlygas atsikratyti stambiagabaritėmis atliekomis. Kultūringai atsikratyti minėtųjų atliekų pirmieji šiomis dienomis galės Gelgaudiškio ir Kudirkos Naumiesčio gyventojai.

UAB “Ekonovus” Šakių padalinys, vykdantis komunalinių atliekų surinkimą ir vežimą Šakių rajono savivaldybės teritorijoje, teikia patogią nemokamą paslaugą Kudirkos Naumiesčio ir Gelgaudiškio gyventojams. Kovo 29 dieną Kudirkos Naumiestyje ir Gelgaudiškyje  buvo pastatyti 30 m³ ir 14 m³ talpos konteineriai stambiagabaritėms atliekoms. Į juos gyventojai nemokamai gali išmesti visas buityje susikaupusias stambiagabarites atliekas (baldus, namų apyvokos reikmenis, kitas stambias atliekas). Kudirkos Naumiesčio seniūnas V. A. Puida sakė, kad žmonės aktyviai pasinaudojo šia paslauga. Per savaitę iš seniūnijos buvo išvežti net du konteineriai.  

Pastebima, jog anksčiau rajone vykdytas stambiagabaričių atliekų surinkimas apvažiavimo būdu turėjo trūkumų, kadangi žmonėms reikėjo prisiderinti prie numatyto grafiko, ne visi turėdavo galimybę numatytu laiku atvežti stambias atliekas į nurodytą vietą. UAB “Ekonovus” administracijos tikinimu, konteineriai vienoje gyvenvietėje bus laikomi apie savaitę laiko. Pavasarį stambiagabaričių atliekų surinkimo konteineriai kuriam laikui bus atvežti į visų seniūnijų centrines gyvenvietes. Taip paslauga bus priartinta prie jos gavėjų.

Šakiuose jau antrus metus veikia stambiagabaričių atliekų ir antrinių žaliavų priėmimo aikštelė, į kurią gyventojai gali pristatyti buityje susidariusias stambiagabarites atliekas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.