Nuo šiol savivaldybės kontrolieriai dirbs kaip pridera

kontrolieriaiPenktadienį vykusiame opozicijos nario Edmundo Rinkevičiaus vadovaujamame Kontrolės komiteto posėdyje buvo kalbėta apie papildytos sudėties savivaldybės kontrolierių darbą. Po ne vienerių metų, kuomet savivaldybėje dirbo tik kontrolierė Asta Domeikienė, buvo įdarbintas didelę patirtį valstybės kontrolėje turintis Juozas Bacevičius. Jie patikino, jog artimiausiu metu savivaldybėje bus atliekami dideli darbai.  

Nuotr. Savivaldybės kontrolieriai A. Domeikienė ir J. Bacevičius sako, kad savivaldybėje bus atliktas biudžeto auditas ir kiti patikrinimai.

Pernai spalio mėnesį Kontrolės komiteto narių iniciatyva buvo prabilta apie kontrolierių skaičiaus savivaldybėje didinimą, kai E. Rinkevičius ir K. Gudelevičius išreiškė susirūpinimą dėl vienintelės savivaldybės kontrolierės Astos Domeikienės per didelio darbo krūvio. Beje, tuomet ji tikino, kad pavestus darbus atlieka tiek, kiek spėja.

Praėjusį penktadienį Kontrolės komiteto posėdyje vėl buvo kalbėta apie artimiausio laikotarpio savivaldybės kontrolierių darbo planą. Ilgametė Šakių rajono savivaldybės kontrolierė A. Domeikienė teigė, jog iki šiol jos atliekamas darbas buvo vykdomas ne taip, kaip to reikalauja valstybiniai auditai, nes auditas pradedamas vienais metais, o baigiamas kitais. „Jūs norėdavote ataskaitų, daugiau žinių. Tai mano darbas daugiau buvo paremtas audito elementais ir tikrinimais“,- aiškino A. Domeikienė.
 
Rajono tarybai pritarus, kovo 20 dieną pilnu krūviu įdarbintas 61-erių Juozas Bacevičius, valstybinės kontrolės sistemoje išdirbęs apie 20 metų. Pasak A. Domeikienės, įdarbinus J. Bacevičių, buvo pasirašyta sutartis atlikti 2012 metų savivaldybės biudžeto auditą pagal visus reikalavimus. Šis darbas pradėtas įgyvendinti kovo 26 dieną ir planuojamas pabaigti kitų metų vasarą. „Tai apims tiek savivaldybės biudžetą, tiek kitus šaltinius. Šiandien pradedama nuo biudžeto planavimo iki jo įvykdymo. Todėl, kad kontrolieriaus reikalaujama pasirašyti už finansines ataskaitas, o dėti parašą yra labai atsakinga“,- kalbėjo A. Domeikienė.

Naujasis kontrolierius J. Bacevičius pridūrė, kad bus pradėtos audituoti kitų metų metinės ataskaitos. „Dabar pradėjau nagrinėti strateginio planavimo dokumentus. Apžvelgsime viešųjų pirkimų planą, procedūrą. Pateiksime išvadas, kuriose įstaigose mes matome kažkokius trūkumus“,- sakė J. Bacevičius. Beje, nuo šiol kontrolierių darbo rezultatai bus pristatomi tarpinių ataskaitų metu. Galutinė ataskaita – kitų metų gegužės mėnesį. Grafikas jau parengtas pilnam darbui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.