Pensininkai raginami būti aktyvesniais

valaitienePraėjusį penktadienį Šakių kultūros centre posėdžiavo Pensininkų partijos Šakių skyriaus nariai. Susirinkusieji pasidžiaugė nuveiktais darbais, pasiektais rezultatais bei skatino vieni kitus būti aktyvesniais, pilietiškesniais.

Nuotr. Pirmininke perrinkta O. Valaitienė pristatė veiklos ataskaitą bei džiaugėsi nuveiktais darbais.

„Turime būti aktyvesni, nes jeigu ne mes patys, niekas kitas mumis nepasirūpins. Ar girdite? Mes patys tai turime padaryti“, - į susirinkusius Pensininkų partijos narius kreipėsi Šakių skyriaus pirmininkė Ona Valaitienė. Ji ragino apgalvotai reikšti savo valią artėjančiuose Seimo rinkimuose bei apskritai daug aktyviau ginti savo interesus. „Net vienoje televizijos laidoje kalbėjo apie tai, kad nerengiame mitingų ir neatstovaujame savo interesams, esame vangūs“, - teigė pirmininkė. Ji prisiminė vykusius rinkimus į savivaldybės tarybą, kai bendrapartiečiai nelabai palaikė savus, nepademonstravo susitelkimo. O. Valaitienė pripažino, kad tai, jog Pensininkų partija pirmą kartą dalyvavo rinkimuose yra didžiulis laimėjimas, tačiau ji teigė, jog tikėjosi didesnio palaikymo. „Šakiečiai balsavo prasčiausiai, o ten, kur net nėra mūsų partinių grupelių, palaikė daug labiau“, - sakė skyriaus vadovė.
 
O. Valaitienė pasidžiaugė, kad praėjusiais metais partinės grupelės buvo įkurtos Kudirkos Naumiestyje, Sintautuose, Gerdžiūnuose. Šioje vietovėje grupelė jungia net 13 žmonių. Tai, pasak pirmininkės, yra didžiulė jėga. Tokių grupelių šiais metais planuojama įkurti ir daugiau. Tuo labiau, kad jaučiamas pensininkų palaikymas. Šiuo metu iš viso Pensininkų partijos Šakių skyriui priklauso 127 žmonės.

„Labai atsakingai ruošėmės respublikiniam Pensininkų partijos suvažiavimui. Tikėjomės gauti daug patirties ir grįžę kibti į darbus, bet šiek tiek nusivylėme“, - įspūdžiais dalijosi pirmininkė. Be to, šakiečius ir kauniečius šiuo metu būtų galima įvardinti kaip vienus aktyviausių, nes Vilkaviškyje ir Vilniuje keitėsi valdyba, pirmininkaujantys atsisakė savo užimamų pareigų ir kol kas šių skyrių veikla, pasak O. Valaitienės, nelabai aiški.

Susirinkimo metu ne tik pirmininkė pristatė veiklos ataskaitą, bet mintimis dalijosi ir partijos aktyvas. Su valdybos veikla supažindino Marytė Šlėderienė, apie bendradarbiavimą su kitomis organizacijomis bei bendrijomis kalbėjo Irena Rinkevičienė, pastebėjimus išsakė ir Kudirkos Naumiesčio grupelės pirmininkė Elė Urbonienė.

Pensininkų partijos Šakių skyriui ir toliau vadovaus O. Valaitienė. Susitikimo metu komplimentai už iniciatyvą kuriant partiją išsakyti ir pirmajai skyriaus pirmininkei Elenai Antanavičienei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.