Šviesoforą tikimasi sutaisyti iki savaitgalio

sviesoforasBalandžio 27 dieną Šakių mieste buvo atjungtas sugedęs šviesoforas. Laimei, tą dieną sankryžoje nelaimių išvengta, tačiau piko metu, rytais skubant į darbą, per pietus ir 17 val. spūstys tiesiog neišvengiamos. Šakiečiams šviesoforo verkiant  reikia. Pasak Šakių seniūno Alfonso Jako, trečiadienį jis jau pradėtas remontuoti ir norisi tikėti, kad savaitės pabaigoje bus „prikeltas iš mirusiųjų“.

Nuotr. Trečiadienį seniūnijos darbuotojai kasė griovį, kuriuo bus nutiestas naujas kabelis šviesoforui.

Nors Kelių policijos pareigūnai tvirtina, kad eismo pirmumą sankryžoje nurodo ženklai ir vairuotojams problemų kilti neturėtų, tačiau įpratę važiuoti pagal šviesoforo signalus šakiečiai sunkiai persiorientuoja, o gal ir šiek tiek primiršę kliūties iš dešinės taisyklę, sunkiai gaudosi nereguliuojamoje sankryžoje. Miesto šviesoforo įrengimai be pertraukos veikė jau gal 15 metų, tad yra gerokai susidėvėję. Šakių seniūno teigimu, sudegė  valdymo pultas, todėl šiuo metu jo pajungimui tiesiamas kabelis nuo kito maitinimo bloko ir labai tikimasi, kad savaitgalį galėsime džiaugtis vėl veikiančiu eismo reguliavimo įrenginiu, be kurio Šakių mieste tapo gana sudėtinga. Kiek tiksliai kainuos šviesoforo remontas, sunku pasakyti. Pasak A.Jako, galbūt ne šimtais tūkstančių, tačiau suma bus tikrai nemaža.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.