Lašas po lašo ir kantrybę pratašo

sleiniusGintarė MARTINAITIENĖ

Šaulių gatvės 10 namas jau keletas savaičių gyvena faktiškai be vandens. „Pabėga kokie du litrai ir viskas. Paskui tik varva, jokio spaudimo, tai kiek galima laukti, kiek galima prašyti ir maldauti, juk gyventi reikia“, - guodėsi į redakciją užsukęs šio namo gyventojas Aleksandras Šleinis. Tad kodėl susiklostė tokia situacija, kuri iki šiol neišspręsta?

Nuotr. A. Šleinis retoriškai teiravosi, kaip galima nusiprausti, jei nėra spaudimo ir vanduo kartais tiesiog nustoja bėgti.


Niekam daugiau nerūpi

A. Šleinis guodėsi, kad tai, kaip pastaruoju metu gyvena Šaulių gatvės 10 numeriu pažymėtas namas yra pasityčiojimas iš žmonių. Pasirodo, šešių butų name jau kelios savaitės normaliai iš krano nebėga nei šiltas, nei šaltas vanduo. Jei iš pradžių šiek tiek ir pabėga, vėliau tik lašnoja ir tiek – visai nėra spaudimo. „Kaip gyventi? Auginame penkias dukras, kurias ir į mokyklą suruošti reikia, nusiprausti, apsiskalbti, galų gale, indus susiplauti. Palendi po dušu, bandai nusiprausti, o čia ima ir nustoja bėgti vanduo, tai kiek dar galima kęsti“, - teiravosi vyriškis. Jis guodėsi, kad išskyrus jį, niekam iš kaimynų šis klausimas nerūpi. Pasak A. Šleiniaus, vieni bijo, kitiems vandens išvis nereikia, nes net vonios neturi, dar kiti prasiskolinę ir tyli, o kur dar pijokėliai ir pensininkai... Tad taip ir vilkinamas klausimas dėl beveik nebėgančio vandens. „Aš nieko nebijau, nes jau nusibodo kentėti. Ir šalia esančio namo ta pati trasa, bet visi tyli, nieko nedaro, o aš jau negaliu leisti tiek tyčiotis“, - sakė šakietis.
 
Žino ir nereaguoja?  

A. Šleinis tikino ne kartą kreipęsis į UAB „Šakių vandenys“, bet iki šiol niekas nesureagavo. „Nueini ir pasako, kad žinom žinom, prapūsti reikia, bet tai kada prapūs? Rudenį? Šiandien (antradienį – red.) nuėjau, viršininko nėra, tai kiek galima landžioti ir maldauti“, - teiravosi vyriškis. Pasak jo, problemos prasidėjo tuomet, kai prie gimnazijos bendrabučio buvo atliekami kažkokie darbai ir tvarkoma trasa, kuria vanduo atiteka ir į jų namą. „Tada čiurkšle vanduo į viršų prie bendrabučio varė, kasė, darė, bet tai čia senokai, gal prieš kokias tris savaites buvo, o mes iki šiol taip gyvename“, - pasakojo A. Šleinis.

Privalės sutvarkyti

Tad bandome pasiteirauti UAB „Šakių vandenys“ administracijos, kodėl Šaulių gatvėje susiklostė tokia situacija. Bendrovės direktorius Vaidas Litinskas patikino, kad iš tikrųjų prieš kurį laiką prie gimnazijos bendrabučio buvo didelis gedimas. „Galbūt ten tvarkant kas nors sujudėjo ar kokio dumblo, žemių susikaupė ir šiek tiek užkimšo. Kiek žinome, ten vienoje vietoje į storesnį yra įdėtas plonesnis vamzdis, tad gal jis ir užsinešė. Reikia žiūrėti, nes visa atkarpa yra po žeme“; - tikino bendrovės vadovas. Pasak jo, jis apie šią problemą buvo informuotas tik pirmadienį, o iki tol niekas nesiteikė apie tai jam pranešti. Matyt, A. Šleinis trasos tvarkymo klausimus tiesiog derino ne su tais žmonėmis, o tie „ne tie“ žmonės per ilgai apie problemą neinformavo bendrovės vadovo. V. Litinskas tikino, kad ši problema turi būti sprendžiama nedelsiant. „Jau šiandien po pietų ten turi dirbti darbuotojai. Gavome leidimą ir trinkeles paardyti, ir asfaltą, nes viskas po žeme paslėpta ir šulinių nesimato, tiksli gedimo vieta taip pat neaiški. Atsikasinės, žiūrės ir tikrai turės sutvarkyti“,- pažadėjo UAB „Šakių vandenys“ direktorius. Jei gedimai bus rasti iš karto ir nebus nesklandumų, pasak V. Litinsko, vandens spaudimas butuose turėtų atsirasti artimiausiu metu. Kiek lėšų pareikalaus šie darbai kol kas neaišku. Džiugu, kad po „Draugo“ skambučio operatyviai pradėta ieškoti problemos sprendimo būdų ir jau kitą dieną imtasi konkrečių darbų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.