Sankryžų remonto darbai pakibo ant plauko

sankryzaIlgai laukus gali tekti palaukti dar ilgiau. Neaišku, ar šiais metais bus pabaigti žiedinių sankryžų remonto darbai keliuose Jurbarkas – Šakiai – Pilviškiai ir Šakiai – Kaunas, nes abiejų konkurso dalyvių pasiūlymai buvo atmesti. Visgi Lietuvos automobilių kelių direkcijos administracija pataria tikėtis geriausio.

Nuotr. Šiais metais abiejų konkurso dalyvių pasiūlymai buvo atmesti, tad svarstoma, ar remonto darbai nenusikels dar metams.

Neseniai baigėsi konkurso dalyvių vertinimas dėl žiedinių sankryžų remonto darbų Šakių rajone. Lietuvos automobilių kelių direkcija gavo du pasiūlymus, tačiau jie abu buvo atmesti. Pasak direkcijos direktoriaus pavaduotojo Petro Tekoriaus, vienas dalyvis pateikė per didelį pasiūlymą, o kito pasiūlymas būtų tikęs, tačiau pritrūko vieno dokumento. „Žinote, ne nuo mūsų tai priklauso, bet biurokratiniai reikalavimai yra biurokratiniai“, - tikino pašnekovas. Tad direkcija kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši leistų toliau derėtis su bendrove, pateikusia tinkamą pasiūlymą, bet pražiopsojusią vieną, kaip tikino P. Tekorius, popieriuką. Kokį sprendimą priims Viešųjų pirkimų tarnyba, kol kas neaišku. Šiuo metu tikrinami pateikti dokumentai. P. Tekorius kalbėjo, jog direkcija tikisi palankaus sprendimo. „Nusiuntėme ir sankryžų nuotraukas, ir žmonių rašytus prašymus, nes visiems aišku, kad darbus ten reikia atlikti greičiau. Tikėkimės toje tarnyboje nugalės sveiki protai ir mums leis derėtis bei pirkti“, - mintimis dalijosi Automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas. Jei sprendimas būtų palankus, tikimasi, kad jau liepos mėnesį būtų realu pasirašyti sutartį. „Jei viskas gerai, ten nėra ką veikti, ir greitai darbai būtų pabaigti“, - komentavo P. Tekorius. Jei Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimas būtų nepalankus direkcijai ir tektų skelbti naują konkursą, šiais metais sankryžų remonto darbai tikrai nebūtų pabaigti.
 
Sankryžų įrengimas buvo pradėtas pernai, tačiau konkursą laimėjusi UAB „Klaipėdos keliai“ neįstengė užbaigti darbų. Dėl neįvykdytų įsipareigojimų buvo nutraukta sutartis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.