Nedžiuginantys pokyčiai darbo rinkoje

Šakių rajone bedarbystė, lyginant du paskutiniuosius mėnesius, beveik nepakito – birželį užregistruota dviem bedarbiais mažiau nei gegužę. Praėjusį mėnesį daugiau nei aštuoniais procentais sumažėjo laisvų darbo vietų.

Birželio mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje įregistruoti 269 nauji bedarbiai. Iš viso rajone mėnesio pabaigoje buvo 2428 Darbo biržoje registruoti asmenys. Tarp bedarbių 52.3 proc. sudaro vyrai, 47.7 proc. – moterys. Šakių skyriuje užregistruotas bedarbių skaičius – mažiausias apskrityje.  Daugiausiai bedarbių buvo Marijampolės skyriuje – 5826.

Birželį Marijampolės teritorinės darbo biržos pasiūlytomis užimtumo paslaugomis pasinaudojo 1262 asmenys. Iš jų Šakių savivaldybėje – 266. Daugiausiai, 119 asmenų, pasiūlyta dalyvauti remiamo užimtumo priemonėse, dar 115 suteiktos įdarbinimo paslaugos (40 asmenų mažiau nei gegužę), 32 pradėjo savarankišką veiklą įsigiję verslo liudijimus iki 6 mėn. Darbo paieška nutraukta 271 asmeniui.

Praėjusį mėnesį Šakių skyriuje darbdaviai registravo 90 laisvų darbo vietų, iš jų 46 skirtos neterminuotam ir 44 terminuotam darbui. Palyginus su praėjusiu mėnesiu, laisvų darbo vietų sumažėjo 8.2 proc., lyginant su 2011 metų tuo pačiu laikotarpiu – padidėjo 34.3 proc.

Iš Šakių rajone užsiregistravusių bedarbių – 6.7 proc. niekur nedirbę, 33.1 proc. – nedirbę 2 ir daugiau metų, 24.5 proc. – vyresni nei 50 m., 15,6 proc. rajono bedarbių sudaro jaunimas iki 25 metų.
 
Bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių pagal seniūnijas beveik nesikeitė, tik vienur procentaliai šiek tiek sumažėjo, kitur šiek tiek padidėjo. Didžiausia bedarbystė, kaip ir ankstesnį mėnesį, slegia Barzdų seniūniją. Čia birželį ji sudarė 20.1 proc. antroje vietoje pagal didžiausią bedarbių skaičių yra Slavikų seniūnija – 16.1 proc., trečioje – Griškabūdžio seniūnija, kurioje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių mėnesio pabaigoje sudarė 15.3 proc. Bedarbių, lyginant du paskutinius mėnesius, sumažėjo Gelgaudiškio (nuo 17.7 proc. gegužę iki 13.6 proc. birželį), Žvirgždaičių (nuo 13.5 proc. iki 12.1 proc.). Pagal seniūnijas bedarbystė padidėjo Plokščių (nuo 9.9 proc. iki 11.4), Sintautų (nuo 12.7 proc. iki 13.9 proc.) ir Sudargo (nuo 11.7 proc. iki 12.8 proc.) seniūnijose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.