Dvasininką kelionėje ištiko tragiška lemtis

sruoginisGiedrė PLEČKAITYTĖ

Praėjusią savaitę skaudi žinia pasiekė rajono dvasininkų bendruomenę, Slavikų bei Sudargo parapijų gyventojus. Buvo pranešta, jog, grįždamas namo iš Italijos, Vokietijoje tragiškai žuvo klebonas Darius Sruoginis. Jo vairuojamas motociklas palindo po vilkiku.

Nuotr. Praėjusią savaitę Lietuvą pasiekė žinia, kad Vokietijoje įvykusioje avarijoje tragiškai žuvo Slavikų ir Sudargo klebonas D. Sruoginis.

„Netekome klebono. Visos netikėtos mirtys būna labai skaudžios. Žmonės liūdi“,- praėjusią savaitę teigė Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė. Liepos 10 dienos vėlyvą vakarą žuvo 37-erių metų Slavikų ir Sudargo parapijų klebonas Darius Sruoginis. Savo atostogų metu nuosavu motociklu keliauti mėgęs klebonas šįkart buvo išvažiavęs į Italiją. Grįžtant namo, nelaimė dvasininką ištiko Vokietijoje, kai jo vairuojamas motociklas susidūrė su vilkiku. Kaip skelbiama, Vokietijoje, kelyje netoli Rostoko, šakiečio vairuojamas motociklas aplenkė sunkvežimį, bet staiga buvo priverstas stabdyti. Taip sunkvežimis susidūrė su motociklu ir kleboną ištiko tragiška lemtis. Per daugelį metų tai pirmas atvejis, kai dvasininkas žūsta avarijoje. „Šios naujienos pribloškė. Ir žmogaus metai, ir darbai, ir reikalingumas bažnyčiai – tai buvo didelis netikėtumas“,- akcentavo Šakių dekanato dekanas D. Jasulaitis.
 
Dekanas tragiškai žuvusį dvasininką apibūdino kaip jautrų, labai šiltą, mokantį bendrauti žmogų. Slavikų seniūnas Vidmantas Benediktas Sprainaitis, dalindamasis mintimis apie D. Sruoginį, jį charakterizavo kaip buvusį imlų naujovėms, norėjusį daug pamatyti, daug sužinoti ir kitiems apie tai papasakoti. Jis mėgo nuotraukose įamžinti gražiausias kelionių akimirkas, kuriomis grįžęs dalindavosi su parapijiečiais.  

Tragiškai žuvęs klebonas buvo aistingas motociklų gerbėjas, palaikęs draugiškus santykius su baikerių klubu „Aliens“. Dar 2009 metų spalį Zypliuose vykusios baikerių šventės uždarymo metu dvasininkas šventino jų liemenes. Jis linkėjo, kad kelyje baikerius lydėtų sėkmė, kuri, deja, liepos 10-ąją nuo jo tiesiog nusisuko.

Slavikų seniūnijos seniūnas V. B. Sprainaitis sakė, kad penktadienį netilo telefonas nuo žmonių skambučių. Šiems ypač rūpėjo visos dvasininko šarvojimo aplinkybės. „Nesmagu. Liaudis teiraujasi, telefonas visą dieną netyla“, - teigė seniūnas. Velionio palaikų parvežimu ir šarvojimu rūpinasi Kudirkos Naumiesčio parapijos klebonas D. Jasulaitis. Penktadienio ryte buvo žinoma, jog žuvusiojo kūną apžiūrėjo Vokietijos teismo ekspertai. Pasak klebono D. Jasulaičio, žuvusysis šiandien bus pašarvotas Slavikų bažnyčioje. Ketvirtadienį, 12 valandą, amžinojo poilsio dvasininkas atguls tėviškėje, Paluobių bažnyčios šventoriuje.

Klebonas D. Sruoginis kunigu buvo įšventintas 2000-ųjų rugpjūtį ir beveik ketverius metus dirbo vikaru Kudirkos Naumiesčio parapijoje. 2004 metais jis buvo paskirtas klebonu Sudargo ir Slavikų parapijose.

Be klebono likusias Sudargo ir Slavikų parapijas, pasak D. Jasulaičio, aptarnaus laikinai paskirtas Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis. Per kelerių mėnesių laikotarpį turėtų paaiškėti nuolatinis šių parapijų dvasininkas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.