Akcija nesulaukė rajono gyventojų dėmesio

Gegužės 21 - birželio 30 dienomis Marijampolės, Kazlų Rūdos, Kalvarijos, Vilkaviškio ir Šakių rajonų savivaldybėse, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko akcija „Daugiau erdvės kiemuose”, kurios metu gyventojai buvo raginami sutvarkyti savo kiemus, iš jų pašalinant senus, nebevažiuojančius automobilius.

Daugiau kaip mėnesį trunkančios akcijos metu įmonės ir gyventojai, norintys atsikratyti seno, nenaudojamo automobilio, galėjo savo noru nemokamai tai padaryti. Akcijos metu buvo siūloma nemokamai išgabenti iš kiemo nenaudojamus automobilius, išrašyti visus būtinus dokumentus, atliekos buvo tvarkomos pagal visus teisės aktų reikalavimus. Už teigiamą rinkos vertę turinčią transporto priemonę savininkui buvo sumokama. Pasak akcijos „Daugiau erdvės kiemuose” organizatoriaus Gamintojų ir Importuotojų Asociacija direktoriaus Alfredo Skinulio, akcijos metu iš Šakių rajono nesulaukta nė vieno kreipimosi, kad būtų pareikštas noras kiemą išvalyti nuo nenaudojamų automobilių. „Šiemet pirmą kartą buvo vykdoma akcija visoje Lietuvoje. Apskritai iš rajonų nesulaukta didelio aktyvumo“, - teigė A. Skinulis, pridurdamas, jog asociacija ištisus metus surinkinėja nenaudojamas automobilius. Kita tokia akcija bus organizuojama kitąmet panašiu metu.

Pagal teisės aktų reikalavimus, seni, nenaudojami automobiliai Lietuvoje turi būti saugiai ir nekenkiant aplinkai išardomi, susidariusios atliekos perdirbamos, o tinkamos naudoti dalys naudojamos pakartotinai. Tačiau vis dar nemažai nelegalių, licencijų neturinčių nenaudojamų automobilių supirkėjų, kurie iš gyventojų juos superka neteisėtai, išardo vertingas dalis ir parduoda, o dalis, kurių negali pelningai parduoti, tiesiog išmeta į pamiškes, pakeles ar sudegina tam nepritaikytose vietose. Taip nelegalūs ardytojai teršia aplinką, nemoka mokesčių, nusižengia teisės aktų reikalavimams ir užkerta kelią atliekas sutvarkyti iki galo, perdirbant visas įmanomas dalis arba panaudojant jas dar kartą. Naudojimui netinkamas, nevažiuojantis automobilis yra taršos šaltinis: iš jo į dirvožemį gali ištekėti aplinkai žalą darantys skysčiai (kuro, alyvos likučiai, įvairios rūgštys), išdaužyti automobilio stiklai ne tik teršia aplinką, bet ir gali sužeisti šalia žaidžiančius vaikus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.