Baudos išvengė, nes yra teigiami poslinkiai

zemoitinas2Birželio pabaigoje Kudirkos Naumiesčio vartotojų kooperatyvo vadovas Vadimas Žemoitinas buvo įspėtas dėl kooperatyvui priklausančių ir ne vienerius metus neprižiūrimų bei apleistų pastatų. Buvo aiškinama, kad kooperatyvo vadovui gresia didžiulės baudos, tad ar praėjus daugiau nei mėnesiui šioje situacijoje kas nors pasikeitė, ar eilinį kartą žaidžiamas katės ir pelės žaidimas.

Nuotr. Iš kairės: V. Žemoitinas, atsižvelgdamas į A. Margelio reikalavimus, kai ką iš lėto tvarko, tad bauda kooperatyvo vadovui neskirta.

Pasak Ūkio skyriaus specialisto Antano Margelio, kuris atsakingas už rajono pastatų priežiūrą, nors ir nedideliais tempais, tačiau bent šiokių tokių teigiamų poslinkių yra. „Šiek tiek pradėjo tvarkytis. Vieno pastato lietvamzdžius sutvarkys, įsipareigojo vienoda plokšte užkalti langus“, - teigė specialistas, pripažinęs, kad visgi trūksta V. Žemoitino iniciatyvos. „Dėl fasadų tvarkymo mieste yra problemų su darbų atlikimu. Gana aukšti pastatai, tad reikia pastolių. Bandysiu dar pakalbėti su vienais darbininkais, gal suderinsime ir jie paskolins pastolius ar kaip, bet nėra kooperatyvo vadovo suinteresuotumo. Atrodo, kad viso to reikia man ir seniūnui“, - situaciją komentavo A. Margelis.
 
Kadangi šiokie tokie poslinkiai yra, tad V. Žemoitinas, bent jau kol kas, baudos išvengė, tačiau, pasak Ūkio skyriaus specialisto, kartais jį tiesiog reikia paraginti, priminti apie gresiančias baudas, nes kooperatyvo vadovas atsipalaiduoja ir pamiršta atlikti tai, kas jam priklauso.

Kol kas nesutvarkyti ne tik Kudirkos Naumiestyje esantys pastatai, bet ir Naujųjų metų išvakarėse apdegusi parduotuvė Keturnaujienoje. Tiesa, kaip patikino A. Margelis, minimalių poslinkių yra ir čia. Jau nugriautas grėsmę kėlęs kaminas. Tiesa, parduotuvė po gaisro buvo patraukusi ir Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų dėmesį, tačiau, patikrinus pakartotinai įsitikinta, kad buvo prekiaujama tik fasuotomis prekėmis. Tad baudų tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės buvo išvengta. Dabar laukiama, kol bus galutinai sutvarkyti žemės dokumentai ir pradėtas įgyvendinti projektas. Jo metu, pasak A. Margelio, planuojama sutvarkyti stogą, galbūt atlikti kitus reikalingus darbus. „Baigia susitvarkyti dokumentus, tad vėl lyg ir be kaltės kaltas“, - komentavo Ūkio skyriaus specialistas. Pasak jo, Kudirkos Naumiestyje yra dar vienas avarinės būklės statinys, su kurio savininku artimiausiu metu planuojama sutarti ir išspręsti problemą. Pasirodo, name, kuriame net sąramos į vidų sukritusios, tebegyvena vienas asmuo, tad derinama, kur jį būtų galima apgyvendinti.

Birželio pabaigoje rajono taryba patvirtino savivaldybės miestų ir gyvenamųjų namų vietovių statinių priežiūros taisykles, kuriomis remiantis iš netvarkingų pastatų savininkų galima reikalauti juos sutvarkyti, o to nedarant – bausti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.