Ar „Kamesta“ ištesės duotą pažadą?

kamesta_skSandra JUŠKAITĖ

Praėjusį trečiadienį Šakių rajono savivaldybėje jau šeštąjį kartą rinkosi savivaldybės ir „Kamestos“ atstovai. Šio susitikimo metu buvo tikimasi pagaliau išsiaiškinti, ar netaisomas darbo brokas, atsiradęs po įgyvendintų projektų Šakiuose ir Lukšiuose, bus tvarkomas, ar ne. Ir jei taip, tai kada „Kamesta“ žadėtus darbus pagaliau atliks iki galo.

Nuotr. Meras džiaugėsi „Kamestos“ inžinieriaus K. Skrupskio (kairėje) duotu pažadu ir linkėjo sėkmingai pabaigti darbus.

Šakių savivaldybės meras Juozas Bertašius, pradėjęs savo kalbą, pirmiausiai pasakė, kad nori, jog tarpusavyje nesusitariantys UAB „Kamesta“ ir šakiečiai pagaliau vieni kitus suprastų. „Mes norime, kad jūs mus suprastumėte ir kad daugiau nebežaistume jau trečius metus trunkančių žaidimų. Jeigu mes žmoniškai nerandame sprendimo ir nepasiekiame to, kas yra įsipareigota padaryti, tuomet nelauksime paskutinių dienų ir, nors aš to labai nenorėčiau, samdysime advokatus ir kreipsimės į teismą. Mano vienintelis prašymas – kad jei gerbiate save ir savo firmos vardą, tuomet turite ateiti ir padaryti, tuo labiau, kad darbai reikalauja tikrai nedidelių išlaidų. Vieną kartą turime baigti tokius susitikimus, kurie neduoda jokių rezultatų“, – apie „Kamestai“ trūkstamą norą dirbti kalbėjo meras. Pasak jo, tragiškų ir nepravažiuojamų vietų Šakiuose nėra, bet yra tokių, kurias reikia pataisyti. „Aš netikiu apkalbų skleidžiama informacija apie UAB „Kamesta“. Aš jų savyje nekraunu ir nekompostuoju“, – kalbėdamas tiesiai šviesiai tikino meras.
 
UAB „Kamesta“ inžinierius Kastytis Skrupskis, išklausęs mero prašymus, paaiškino, kad, kai paskutinį kartą lankėsi Šakiuose, „Kamestos“ atstovai apžiūrėjo visas vietas, dėl kurių kilo daug pretenzijų ir nepasitenkinimo. „Visi sakė, kad nebuvo niekas taisoma, bet taisoma, nors ir dalinai, tikrai buvo, galbūt ne viskas“, – tikino K. Skrupskis. Inžinierius sakė, kad jų įmonės politika tokia – nesiaiškinti kas ir kaip buvo, o žiūrėti esamą faktą. „Yra priimtas toks sprendimas, kad nuo rugsėjo 1 dienos bus skiriama brigada, kuri Šakiuose nedirbo, ir kuri su Šakiais neturės jokios blogai minimos praeities ir jokių įsipareigojimų. Už visas likusias pretenzijas atsiskaitinės kiekvieną savaitę – kas ką padarė ir kokius trūkumus pašalino“, – su pagaliau priimtu sprendimu supažindino inžinierius. Po šio ilgai laukto pranešimo meras iš karto pakilo iš savo vietos, paspausdamas ranką inžinieriui padėkojo ir išėjo.

K. Skrupskis, dėstydamas UAB „Kamesta“ planus, informavo, kad pirmiausiai bus tvarkomos duobės, darbai prasidės nuo V. Grybo gatvės, vėliau – P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus. Atlikti darbai bus fiksuojami ir kiekvieną savaitę pateikiamos jų atsakaitos. Lukšiuose esančias problemas taip pat planuojama kartu su darbų vadovais apžiūrėti ir pašalinti.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana buvo nepatenkintas dėl techninės priežiūros komisijos nedalyvavimo susitikime. Pasak seniūno, techninės priežiūros atstovai privalo dalyvauti ir jie turi viskuo rūpintis. „Techninė priežiūra yra skirta ne tik dokumentams prižiūrėti, jie yra už viską atsakingi. „Kamesta“ nebūtų prisidariusi tiek bėdų, jei būtų dirbusi techninė priežiūra. Pirmiausiai už viską turi būti atsakinga ji. Ji turi mus pravesti ir parodyti, ką atliko ir ką dar turi padaryti“, – aiškino V. Cikana.

Administracijos direktorius „Kamestos“ inžinieriaus klausė, ar galima tikėtis, kad UAB „Kamesta“ visus darbus atliks per rugsėjo mėnesį. „Darbus pradėsime, galbūt šiek tiek jie užsitęs, jei pretenzijų dėl jų padaugės“, – patikino K. Skrupskis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.