Vadovaus ir trečiąją kadenciją

damijonaitis_vvgAsta GVILDIENĖ

Spalio 4 dieną savivaldybės posėdžių salėje vyko Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) ataskaitinis - rinkiminis susirinkimas. Jo metu renginio dalyviai išklausė išsamią Šakių krašto VVG pirmininko Algimanto Damijonaičio 2010 – 2012 metų veiklos ataskaitą, susipažino su vykdomais ir jau įgyvendintais projektais, o pabaigoje išreiškė pasitikėjimą ne tik pirmininku, bet ir senąja valdyba.

Nuotr. Pristatydamas 2010 – 2012 metų VVG veiklos ataskaitą A.Damijonaitis džiaugėsi, kad sumažinus vienam projektui skirtas lėšas, atsirado galimybė vietoj 49 projektų įgyvendinti net 59.

Šakių krašto VVG pirmininko teigimu, vietos plėtros strategijos „Gyvensenos kokybės gerinimas Šakių rajono kaimo vietovėse“ įgyvendinimas įsibėgėjo visu greičiu - vietoj 49 vietos plėtros strategijoje planuotų projektų vykdomi net 59. Bendra jų vertė beveik 8 mln. litų ES paramos, prie kurios 650 tūkst litų prisidėjo rajono savivaldybė. Pasak Projektų vykdymo priežiūros grupės pirmininko Vidmanto Sprainaičio, jiems daug dirbti nereikėjo, nes „A.Damijonaitis vadžias įtempęs drūčiai laikė.“ Projektų gausą nulėmė valdybos sprendimas – po pirmojo paraiškų kvietimo sumažinti vienam projektui skirtą 695 tūkst. litų sumą – minkštiesiems projektams iki 45 tūkst. litų, o kietiesiems – iki 450 tūkst. litų. Taip visoms bendruomenėms buvo sudaryta galimybė pagerinti savo vietovės gyvenimo kokybę. Kas bendruomenės namus susitvarkė, kas sveika gyvensena susirūpino, įsirengdami sporto aikšteles ar treniruoklių sales, o kas visas jėgas sutelkė istorinio ar kultūrinio paveldo išsaugojimui. Didžioji dalis pirmojo ir antrojo paraiškų kvietimo projektų jau įvykdyti arba baigiami įgyvendinti.
 
A.Damijonaičio teigimu, bendruomenių atstovams, rengiantiems projektus, labai padėjo po keletą savaičių trukę mokymai tokiomis temomis, kaip „Vietos projektų ir paraiškų rengimas“, „Viešieji pirkimai“, „Finansų apskaita“ ir „Dokumentų valdymas“, potencialiems vietos projektų vykdytojams per 2010 - 2012 metus buvo išduoti 372 pažymėjimai. Pastarieji turėjo galimybę dalyvauti ir įvairiuose kitokiuose mokymuose: „Anglų kalbos mokymai pradedantiesiems“, „Komandos stiprinimas“, „Efektyvus dalykinis bendravimas ir konfliktų sprendimas“, „Derybų ir viešųjų pasisakymų įgūdžių tobulinimas“, „Motyvacija ir lyderystė“, „Kaimo atnaujinimo projektų techninės dalies rengimas“.

Pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007 - 2013 metų programos priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“, Šakių krašto VVG yra pasirašiusi keturias bendradarbiavimo projektų sutartis:  „Mažieji bendruomenių muziejai“, „Vietos produktas – verslo sėkmė“, „Sūduvos krašto žmonių skatinimas teritoriniam bendradarbiavimui organizuojant amatų muges, kapelų šventes ir vakaruškas“ bei „Kaimo vietovių patrauklumo didinimas plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą Lietuvos ir Lenkijos regionuose“. Jų įgyvendinimui skirta 283 317 litų.

Šakių krašto VVG pirmininkas informavo, kad jų grupė nuo šiol vienija jau 39 narius:  35 juridinius ir 4 fizinius asmenis. Nuo šio mėnesio prie jos prisidėjo ir mūsų krašto verslininkas Juozas Dainelis. Ūkininkui Almantui Pališkiui atsisakius dalyvauti VVG valdybos veikloje, buvo vienbalsiai nuspręsta, kad jo vietą užims lukšietis verslininkas. Šakių VVG valdybą sudaro 11 narių: 63,64 proc. kaimo bendruomenių, socialinių bei kitų partnerių, tarp jų asociacijų atstovų ir po 18,18 proc. verslo ir valdžios atstovų. Susirinkimo pabaigoje VVG nariai išreiškė pasitikėjimą ne tik senąja valdyba, bet ir jos pirmininku. A.Damijonaitis vienbalsiai išrinktas dar vienai, jau trečiajai, ateinančiųjų dvejų metų kadencijai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.