Rajono gyventojai neabejingi kitų skurdui

Praėjusį savaitgalį rajone, kaip ir visoje šalyje, vyko rudeninė „Maisto banko“ akcija. Šakiuose trijų prekybos centrų pirkėjai aukojo maisto produktų labiausiai nepasiturintiesiems. Preliminariais skaičiavimais, rajone produktų paaukota už daugiau nei šešis tūkst. litų.

Jau tampa tradicija, kad rajone prie šios akcijos prisijungia vis tie patys žmonės ir organizacijos.

Didžiojoje „Maximoje“ produktus rinko bei ragino tai daryti Šakių vaikų globos namų savanoriai. Mažojoje „Maximoje“ įsikūrė Žmonių su negalia sąjunga, o prekybos centre „Iki“ produktus rinko Socialinių paslaugų centras, padedamas Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 8b klasės savanorių. Šiais metais gausiausios buvo Vaikų globos namų auklėtinių pajėgos - prie akcijos prisidėjo 23 savanoriai, kurie iš geradarių surinko beveik 900 įvairių ilgai negendančių maisto produktų. „Iki“ buvo paaukota daugiau nei 500 vienetų, o mažojoje „Maximoje“ - apie 800 vienetų produktų. Tarp populiariausių ir labiausiai aukojamų produktų buvo makaronai, įvairios kruopos, konservai, cukrus, aliejus, miltai, arbata.

Rajone 2157 produktus už maždaug 6080 litų paaukojo 1016 aukotojų. Akcijoje talkino 62 savanoriai. Lyginant su pavasarine „Maisto banko“ akcija, rezultatai panašūs, tad galima daryti išvadą, jog žmonės, nežiūrint sunkmetis, ar ne, neabejingi svetimam skausmui bei skurdui. Šalyje produktų paaukota už maždaug 800 tūkst. litų. Artimiausiu metu produktai bus dalijami labiausiai nepasiturintiems rajono gyventojams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.